Söndag

Seg dag idag. Var och hämtade biljetter till Alice i Underlandet idag, jag och Manda ska på premiären på onsdag. Har läst lite i Öken, hundra sidor än så länge för att vara exakt. Det låter lovande men än så länge har bara porträttet av öknen och flickan Lalla målats upp, en vacker bild bestående av varma ökenvindar, en annalkande fara ifrån väst(världen), en kärlek till sanden och till de små ting som lever i det karga landskapet. Sidor av beskrivande bilder av getingar som brummar kring brun hy, djupa blå ögon reflekterandes det vilda havet som slår mot stranden där Lalla sitter under en pinje och blir urblåst, steniga slätter fulla av ödlor och ormar, kåkstäder av papp och plank och den hela staden Smara och en aning Gudshedran och en vandring bort från hotet. Det är vackra bilder och det är fin läsning.
Har kollat upp Robinson och Idol. För Idol kan man nu tipsa om personer som ska med, men har inget ljudklipp med Hanna som hon gillar. Annars så. Haha. Johan annars, vad säger du? ;) Robinson ska jag i alla fall söka! De vill ha mer i år verkar det som, minst en sida och lite frågor man ska svara på. Ska knåpa ihop något riktigt bra om mig själv och posta iväg. Sista ansökningsdag är 15 mars om någon annan är intresserad. Sydostasien eller Sydamerika blir det och inspelning i maj/juni. Krock med Lady Gaga!? Men jag lär ju inte komma med och gör man det får ta ställning då. Två konserter med Drottningen eller uppemot två månader i värme och kändiskap? Huh.. Ja du.

APT


Vägen

Jag har läst ut Vägen av Cormac McCarthy, som enligt kritikerna är: "Ett skoningslöst mästerverk." (Aftonbladet) "Det senaste decenniets bästa roman." (The Times) "Vägen är en oerhört förtätad och suggestiv roman." (Tidningen Vi) "...en omskakande och gripande berättelse om ondska och godhet..." (Uppsala nya tidning). Jag tror nog att jag ofta håller med kritiker, men inte här. Vägen är en dystopisk berättelse om en namlös far och pojke som vandrar genom ett nerbränt Amerika med kusten som mål. De vet inte vad som finns där, och man får aldrig reda på vad de tror finns där. Ingen bakgrund ges, varför detta land är bränt. Vi vet att det varit så i år, och boken har ett par minnen från det förflutna men den ger inget djup till berättelsen. Man känner inte så mycket för karaktärerna, mest för pojken som trots sin okända ålder känns som väldigt liten men ändå tappat all livsglädje. Ett liv levt i denna aska, alltid på Vägen. Mycket av romanen känns som upprepning, monoton sade jag till Johan när han frågade vad jag tyckte. Men sanningen är att det aldrig når ett crescendo, slutet liksom bara kommer och man tänker, jaha, det var det. Boken har såklart en del bra poänger, men överlag känns det som jag kunde gjort det bättre själv. Hahaha.
Börjat på Öken och hoppas på bättre läsning. Nobelpriset må betyda mer än The Times?

Sticky & Sweet

Idag fick jag äntligen denna bok! Underbar verkligen, MEN, jag kan tycka att det är lite tråkigt att allt material som kommer komma ut från turnén är från första legen av touren, utan den fenomenala Frozen bland annat. Men annars riktigt riktigt fin. Så nu har jag båda. En annan sak som jag skulle tänkt på om jag formgav böckerna var dock att ge de samma format. Den här är större, bilderna blir såklart större men det ger ett mer enhetligt intryck om de är lika stora liksom. Menmen. Fick den ganska billigt med tycker jag.
Ikväll blir det Bongo och innan det förfest hos Nadine. Det blir riktigt trevligt! Haft en trevlig dag med. Svensk arkitektur till en början, och sen lunch på Mackmakeriet med Amanda och shopping med henne, Annie och Liw. Köpte en hålstickad lite trasig tröja på Gina. Mycket fin och skön. Färgade även håret grått, men det hände inte så mycket.

Vi, de drunknade

Det var som jag trodde. Synen hade ändrats lite. Men jag väntar med att beställa nya glas, hade ju faktiskt ett par till Wayfarer som jag satte i de gamla glasen i. Om jag ska köpa nya glas får det bli till nästa löning. Och när jag väl var på stan slank jag in på Akademibokhandeln och köpte Häxan från Portabello av Coelho och Vi, de drunknade av Carsten Jensen. Jag borde teckna lite idag, men kommer inte ihåg vad läxan var. Finns på lappen. Ska kolla upp det. Lyssnar på Tomorrow, In A Year och har läst om Robyn i Bon. <3

leni

Jag älskar Elenis blogg.
"åh vad man ser det överallt. kärlek. folk som trevar efter varandras händer och suktar efter varandras kroppar. att äta en blick. att möta ögon och fastna i evigheter. att se par som delar en kaffe och äter från samma sked. skrattrynkor vid ögonen och beundran i blicken. och vad det tär på en när sånt tar slut. jag hatar själv att se hur folk vandrar iväg från kärleken. jag vet hur många gånger jag gjort det själv sen ångrat mig. vad man kan ångra att man aldrig sa vissa saker. när man hamnar på samma ställen och ger varandra korta blickar. åh fan vad man ångrar sig då. jag beundrar kärlek så mycket samtidigt som man vill spy över lyckliga slut. jävla fan."

http://www.elenilago.tk/

No hassle

Tjuvtittade i Bon när jag köpte godis: ett reportage om Robyn på fler sidor. Den är min imorgon. Och vet ni vad det stod? Att Robyn ska släppa TRE album i år! Jag dör. Fem år sen sista albumet, och nu kommer tre på ett år. Det är AMAZING! Jag vill ha de nu! Och jag vill ha No Hassle i mp3. Lyssna här:
http://hypem.com/track/1036293/Robyn+Diplo+-+No+Hassle
Robyn @ Way Out West (min bild)

Flesh

Idag kontaktade jag Lernia om jobb på Danish Crown. Jag vet inte vad jag ska vänta mig. Men om jag får jobb där borde jag ta det, för att prova. Jag behöver pengar och det är tydligen bra betalt, men väldigt jobbigt. Jag vet inte riktigt vad det går ut på, men det har ju att göra med kött. Danskt fläsk, bara det bästa. Jag ska dit nästa helg på möte i alla fall. Det blir ju... intressant.
Var och pratade med tatuerare idag också. Han som gjorde Hannas var sjuk men han skulle ringa så bokar vi då. Han skulle skissa direkt på huden tydligen. Det kan bli om en vecka, men jag vet inte hur det blir med pengar och så. Kanske väntar till nästa månad.

Tristess

Min föreläsning var inställd idag. Jag sitter här och gör ingenting. Funderar på att hämta mitt paket. Vad kan det vara nu månn tro? Sticky Sweet av Guy Oseary månne?
I förrgår gjorde jag det igen, tog sönder mina glasögon. Imorgon ska jag på synundersökning och sen blir det nya glas till mina Clubmaster. Hejdå Wayfarer? Nja, för nu kanske. Usch. Jag har inte råd.
Imorgon börjar bokrean. Får stanna hemma. Har ju ändå köpt på nätet. Det får räcka.
Jag saknar Johan...

XX

Nej. Jag har inte varit på datorn sen i fredags tror jag. Johan har varit här och vi har haft annat för oss. Vi var hemma här på Hannas födelsedagsfest som slutade i katastrof ungefär. Inga detaljer. Det var på lördagen. På söndagen var jag och Johan i Stadsparken och tittade ut över staden han besökte för första gången. Gick i en meter snö och blev kalla och blöta. Gick ner till Filmstaden och köpte två biljetter till Shutter Island och åkte hem och drack te för att värma våra frusna tår.
Shutter Island var bra. Det visade sig att allt inte var som man trott och man kan väl känna igen temat lite från tidigare Scorsese tycker jag, framförallt filmspråket. Det fanns en del vackra bilder, om man kan kalla döda judar för vackra.
Idag åkte han hem i snökaoset. Tåget var 20 min försenat till Nässjö, och där var X2000 mot Malmö två timmar sent. Men det löste sig ganska bra och det kom ett annat tåg som var cirka tre timmar för sent men kom en kvart senare efter det andra tåget skulle gå. Eh, ja. Jävla snö. Jag skrattar när jag går ut för det är så sjukt mycket snö. Känns som jag inte sett så här mycket snö i Ottsjö ens. Det står ju bilar som inte syns för all snö överallt. Hämtade paket nyss och såg en bil som kört in i snön. Haha. Och så 14 minus typ. Inatt efter bion var det 21. Mums alltså.

Polly

Det finns så mycket musik där ute som bara väntar på att upptäckas. Igår när jag såg på Dom kallar oss artister med Jenny Wilson mindes hon PJ Harveys andra album Rid of me. Det lilla man hörde verkade så konstigt och experimentellt, men ändå ganska bra. Och när man hör hela låtarna så, ja. Då fan. Det här är bra alltså. Gjorde en spellista med detta album och hennes mest experimentella. Den hittar du här: PJ Harvey

Sleepless

Det här är nästan sexigt...

Lager 157 idag då. Det var trevligt och väldigt lite folk så det var skönt och det gick snabbt att leta igenom allt. Köpte en svart t-shirt med fåglar på, en långarmad t-shirt med knappar vid axeln i färgen rust och en marinblå tröja med sån där krage, haha. Allt för 650 kronor. Blev dock besviken på att de inte hade några billiga Cheap Monday. Menmen.

<3

Nu är allt bokat och klart, och den här fina killen kommer på lördag. Spännande, jag kommer dö.

Whataya want?

Visste ni att Lady Gaga skrivit Adams låt Fever?

Soldier of love

Det blev lite städning i alla fall. Får ta resten på fredag. Imorgon åker vi ju till Lager 157! Jag har tecknat perspektiv idag också, läxan till imorgon. Äter Gott och Blandat Salt och lyssnar på Sade, för första gången någonsin. Ganska så slappt och fint. Väntar på De kallar oss artister med Jenny Wilson som börjar 20.30.
Nu ska jag logga in på banken och se över mina tillgångar.

Don't give up, cause you have friends

Sara sade: "Ditt rum är inte stökigt. Det ligger ju bara saker överallt. Du ska se mitt." Men under alla grejer ligger det massor med damm, cigarettplast och viktiga papper om arkitektur. Det behövs en storstädning. Men var lägger man all skit när alla lådor är fulla? Haha. Nåväl, det ska väl gå?
Nu längtar jag till på lördag! Nu har vi bokat tågbiljett så Johan kommer hit och stannar till måndag. Sen längtar jag till imorgon då jag, Daniel och Sahra förhoppningsvis åker till Lager 157, sen längtar jag till mina två paket från Topman och mina t-shirtar från Ebay. Jag, hålla i pengar? Nej.
Lyssnar på Lady Gaga och fortsätter städa...

BRIT awards

Sade jag att Grammy Awards var det bästa Lady Gaga gjort? Det här klår allt. Fy fan. Dessutom vann hon tre priser: International Breakthrough Act, International Female Solo Artist och Best International Album för The Fame.

ebay

Jag älskar Ebay! Kolla bara in http://myworld.ebay.com/hypermonkeygirl/ alla t-shirtar och underbar tryck! Jag vill ha hälften! Och hälften av de ska jag ha! Haha

tex den här <3

WWOOF

Jag funderar på att WWOOFa i sommar. Det vore en kul upplevelse. Italien hade jag nog tänkt mig, i en månad kanske. Någon som har erfarenhet av det? Mer info hittar ni på wwoof.org

Telephone

Video stills
Titta också på denna underbara video:
http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2010/02/12/rah-rah-ah-ah-ah-lady-gaga-at-moca/

Öken

Läste ut Pilgremsresan inatt. Den var mycket bra och ni borde läsa den! Så direkt efter den började på hans andra bok Elva minuter om en prostituerad kvinna. Den är nog spännande, inte hunnit så långt än. Fick även Öken i brevlådan idag, av Clezio. Den är nog väldigt bra, den blir det sedan. Sen fick jag hem fel bok från amazon, det var ju kul. Benjamin Button skulle det vara men fick någon annan rosa skit och blev arg! Det står ju rätt på ordersedeln som ligger i, hur svårt kan det va? Fick svar att hon inte har fler Benjamin Button, att jag får pengarna tillbaka och får behålla boken... Jippi... Letar på nytt på amazon.
Nu borde jag teckna perspektiv, men det är tråkigt. Läxa till på torsdag.

Surrender to love

I surrender all control
To the desire that consumes me whole
I surrender heart and soul
Sacrificed to a higher goal

Suffer some misery
If you want my love
Man will survive
The harshest conditions
And stay alive
Through difficult decisions
So make up your mind for me
Walk the line for me
If you want my love
You can fulfill
Your wildest ambitions
And I'm sure you will
Lose your inhibitions
So open yourself for me
Risk your health for me
If you want my love

Drömmar

Läs citatet från Pilgrimsresan om drömmar. Jag grät när jag läste det, för jag kände igen mig själv. Jag blev orolig för det som stod var sant och jag funderade över mina egna drömmar, mitt eget beteende. Det känns som inget spelar roll längre. Jag vet att jag har all tid att göra något bra, men skyller på att tiden är knapp. Jag är alltid trött för jag gör ingenting och jag undrar, håller min dröm på att dö? Allt stämmer ju. Hur ska mitt liv bli? Hur ska jag hitta tillbaka till drömmarna? Jag vill finna agape och få ro i själen. Jag vill finna agape och förstå att den är det enda som betyder något. Att när man har agape så fungerar allt. Grekerna hade tre ord för kärleken, jag vet inte om jag upplevt någon av de.

Update
Fick kommentar om att jag skulle förklara mer. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det mer. Jag har alltid haft ett mål och en dröm men det känns som den drömmen blir allt svårare att nå. "När de med sin fulla kraft spricket ut inom oss - i ungdomen - då har vi mycket mod men har fortfarande inte lärt oss att kämpa. När vi till slut lyckas lära oss kämpa har vi inte längre samma mod att ge oss in i kampen. Därför vänder vi oss inåt och kämpar mot oss själva, och vi blir vår egen värsta fiende. Vi säger att våra drömmar är barnsliga och svåra att förverkliga eller föddes innan vi visste hur hårt livet var." Jag säger inte att mina drömmar är barnsliga, men ibland har man perioder då allt känns hopplöst och ens drömmar känns avlägsna och kanske avtar i sin kraft. Det känns som de är väldigt långt bort just nu, och när jag läste det här stycket kändes det som att min dröm håller på att avta, att jag inte riktigt vet vad jag vill längre, att jag vandrar vägen men inte riktigt orkar göra det fullt ut och verkligen kämpa för mina drömmar. Det är nog ganska så svårt att förklara. Men jag hoppas det här gjorde det lite bättre? Om inte, läs boken.

Pilgrimsresan - Paulo Coelho

"När man färdas mot ett mål", sa Petrus, "är det mycket viktigt att vara uppmärksam på vägen. Det är vägen som visar oss det bästa sättet att komma fram, och den berikar oss medan vi går den. Om man jämför med älskog skulle jag säga att det är smekningarna under förspelet som avgör hur stark orgasmen blir. Det vet alla."
"Människan får aldrig sluta drömma. Drömmen är själens näring, så som maten är kroppens näring. Många gånger ser vi våra drömmar krossas och får inte våra önskningar uppfyllda, men vi måste ändå fortsätta drömma. Annars dör vår själ och blir ogenomtränglig för agape. [Den högsta kärleken, min anm.] -- De goda kampen är den som vi utkämpar för våra drömmars skull. När de med sin fulla kraft spricket ut inom oss - i ungdomen - då har vi mycket mod men har fortfarande inte lärt oss att kämpa. När vi till slut lyckas lära oss kämpa har vi inte längre samma mod att ge oss in i kampen. Därför vänder vi oss inåt och kämpar mot oss själva, och vi blir vår egen värsta fiende. Vi säger att våra drömmar är barnsliga och svåra att förverkliga eller föddes innan vi visste hur hårt livet var. Vi dödar våra drömmar för att vi är rädda att utkämpa den goda kampen. -- Det första tecknet på att vi är på väg att döda våra drömmar är att vi inte har någon tid. De människor som jag mött som verkligen har haft mycket att göra har alltid tagit sig tid till allt. De som inte gör någonting är alltid trötta och inser inte hur lite de har att göra, och de klagar hela tiden på att dagarna inte räcker till. Sanningen är att de är rädda för att utkämpa den goda kampen. Det andra tecknet på våra drömmars död är att vi blir självgoda. Vi vill inte se livet som ett stort äventyr att ge sig ut i, så vi börjar se oss själva som kloka, rättvisa och korrekta i det lilla som vi begär av livet."
"Av alla de sätt som människan hittat för att plåga sig själv är kärleken det värsta. Vi lider alltid på grund av någon som inte älskar oss, någon som lämnat oss, någon som inte vill lämna oss. Om vi lever ensamma är det för att ingen vill ha oss, och om vi är gifta gör vi äktenskapet till slaveri. Det är fruktansvärt."
"När du drev ut den stackars kvinnans demoner vände du också upp och ned på hennes tillvaro. Häromdagen pratade vi om hur grymma människor kan vara mot sig själva. När man vill visa de det goda och hur frikostigt livet är slår de många gånger ifrån sig som om det vore djävulens påfund. Folk vill inte begära mycket av livet för de är rädda för att misslyckas. Men den som vill utkämpa den goda kampen måste se på världen som en väldig skatt som väntar på att upptäckas och erövras."

Jag borde bli frisör

Min bror blir alltid sur när han klippt sig. Idag klippte jag honom, och han är NÖJD! Jag är så jävla talented! Haha. Och vi ser likadana ut nu! :)

Om jag kunde skriva skulle jag skriva en bok om människans största lycka och olycka

Ett citat ur Bohumil Hrabals bok En alltför högljudd ensamhet, och en bok av Helena von Hofsten, framletad på bokrean för 30 kronor och utläst i ett svep inatt. Var titeln hennes mål med boken har hon misslyckats. Men det fanns ändå något som fick mig att läsa vidare. Den största behållningen var ett citat, och ett kort stycke. Boken handlar om Laura som skriver en sista bok om sin brors korta liv, om orättvisheten när ett barn dör. Språket är enkelt och hon skriver mycket om att lyckan är gul, och döper barnet till Honungsman. Diskuterar om det är för smörigt, ja. Men ändå gör hon det. Det är en bok om att skriva, om att förlora ett barn som hon också gör i sin vuxna dotter som inte längre vill veta av henne. Jag hade förväntingar på att det skulle kunna bli bra, men barnet dör på näst sista sidan och lämnar inget utrymme för sorg. Hur är det möjligt att överleva en sådan olycka? Hur är det möjligt att våga tänka: barn, igen? Frågor som ställs i sammanfattningen men som aldrig besvaras. Nej, till citatet jag älskade.

"Mina romaner är bekännelser. Jag skriver alltid om mig själv, men jag skriver inte självbiografiskt. Jag tonsätter mina erfarenheter."
Jean-Marie Gustave Le Clézio

"En som också funderar är J.M. Coetzee, han ställer frågan: "Var slutar författaren och var börjar hans gestalter?" Nu finns det kanske en och annan som med all rätt funderar över om den här berättelsens författare liknar bokens huvudperson, bokens berättare som utan att bli motsagd lägger ut texten om tillkomsten av berättelsen om hennes bror. Ingen kommer sanningen så nära som berättelsens jag, åtminstone det ena av dem. Författaren däremot, författaren kan ljuga hur mycket hon vill, så länge hon inte ljuger falskt. Det är en av de få förmåner som skönlitterära författare kan skryta med att de åtnjuter."

"Författarens uppgift är att föreställa det ofattbara."
Per Wästberg
Alla hjärtans dag idag, och Hannas 18-årsdag! Och ett litet ord till någon därute:
Jag tänker inte mer på dig idag än andra dagar, för du är alltid i mina tankar.

GAH!

Jag blir seriöst sur! Hur kunde det bästa sexigaste bidraget åka ut? Hanna Lindblads nummer var så jävla sexigt... <3

<3

Jag älskar billiga kläder! Fick båda dess t-shirtar för 70 kronor på H&M tack vare att den ekologiska supersnygga leopardt-shirten kostade 29.50 och att jag hade en bonuscheck på 50 kronor! Blir nog någon av dessa ikväll! Köpte även en supersnygg mönstrad grå kofta från Lyle & Scott för 499! Jag fick mina pengar idag, ja...
Arkitekturhistorian var spännande. Nu börjar vi komma in på saker som är verkligt intressanta, lite mer samtida. Gaudi, Bahaus, de Stijl med mera! Det är mycket intressant.

SOS

Segt. Ska snart till högskolan. Ikväll blir det Bongo. Suck...

Torsdag

Positiva och negativa ytor och konturteckning. Ganska så basic och jag måste säga att jag tröttnade lite efter någon timma. Men det blir nog bara roligare! Jag lär ju bli bättre tecknare, får man hoppas! Hade askul med tvillingarna i alla fall! Köpte material och Maryland cookies och flummade! Alltid lika kul!
Johan färgar håret rött nu! Jag är helt spänd på och se hur det ser ut! Gillade hans blonda hår ju. Han gör det väl bara för att vi kommer se ut som systrarna Graaf annars! Hahahaha. Längtar till nästa helg...

Tur att det finns ljuvliga modeller


Jag ska måla hela världen

Ibland får man helt underbara små ord som värmer något otroligt. <3
Måla med fingerfärg på mina skuldror. Nynna någon tom refräng för mina trumhinnor. Förse dig i livets vatten, ta dig fram på grusgången som inte leder någonstans. Du må gå själv, men jag vill gå bredvid dig. Jag inser din smärta, men jag kan inte gråta för dig. Endast med dig. Måla hela min övriga kropp med paljettens samtliga färger. Nynna det jag helst av allt vi höra. Förse oss med livets vatten, ta oss fram på vägen som inte leder någonstans, tillsammans, låt oss känna smärta ihop. Gråta för varandra. Men sväva dit drömmarna finns...
Jag tycker om dig.

Bodies

Läste på EmmaKs blogg att hon varit och kollat på Bodies. Blev helt paff när jag hörde var det var så var tvungen att kolla in deras hemsida, den hittar du här. Det är riktiga människor som är behandlade och dissikerade och utställda för att vi ska få se hur man ser ut inuti. Jag undrar vad människorna kommer ifrån och vem som vill göra något sånt? Sjukt konstigt ju.

Stranger than kindness

Jag älskar Stranger than kindness med Nick Cave och måste verkligen köpa My funeral... your trial snarast.
Idag ska jag till Folkuniversitetet och hälsa på, lämna antagningsbesked. Jag fattar inte vad det är för problem. Inga pengar från CSN, och jag är PANK! Utbetalningarna går inte se och det verkar som de dragit in det eftersom jag haft Aktivitetsstöd, men nu ska det lösas hoppas jag. Jävligt jobbigt är det i alla fall.
Sen är det Konsthistoria. Jag är fortfarande konstig i kroppen. Usch. Men det får gå.

Bild från visningen igår


Jag avlider

[01:53:25] Enelycke säger:
Jag döpte mina fiskar som jag fick när jag fyllde 18.. till "NAMN" och "LÖSA"
[01:53:28] Enelycke säger:
BARA FÖR ATT JÄVLAS!!!!
[01:53:38] Enelycke säger:
Så när någon frågade "Vad heter dem?" så sade jag "NamnLÖSA"
[01:53:25] Enelycke säger:
Jag döpte mina fiskar som jag fick när jag fyllde 18.. till "NAMN" och "LÖSA"
[01:53:28] Enelycke säger:
BARA FÖR ATT JÄVLAS!!!!
[01:53:38] Enelycke säger:
Så när någon frågade "Vad heter dem?" så sade jag "NamnLÖSA"

Wella

Ja, jag blev självklart vald som hårmodell, konstigt vore väl annars? Med personlig inbjudan och allt menar jag? Kan ju inte säga att allt gick problemfritt idag. Blev smått panikslagen när mitt hår började rivas sönder av blekmedlet. Tog handen genom håret och håret bara följde med! Asläskigt, men det löste sig. Jag är skitnöjd med resultatet. Det var trevligt folk också. Det bästa var att jag kom i samma grupp, Techno poetry, som Hanna och Fika! Vi blev så fina allihop! Tack Sandra och gänget från Wella, makeuparna från Linköping(?) och assistenterna från Bäckadal(?)!
På jnytt.se finns en artikel och snart kommer ett videoreportage!

No more shall we part

Idag har jag fikat med Joppa! Mycket trevligt. Åt underbar chokladbiskvi. Det blir födelsedagsfest för henne om en månad och då hoppas jag så många som möjligt från gamla klassen ska komma! Nu sitter jag och väntar på mat och sen ska jag på casting!

Stranger than kindness

Jag tar mig igenom Nick Caves låtskatt lite sakta. Hunnit med tre skivor idag faktiskt, sen så har jag ju inte gjort så mycket. 24 började idag, det är spännande tycker jag. Det blir nog en bra säsong. Jag kom på att jag missade slutet på förra, menmen. Det är väl inte hela världen.
Imorgon ska jag fika med Joppa och gå på casting för Hårmodell. Någon mer som vill med? Kom till Stora Hotellet 18.30!

The bad seeds

Har firat min farfar hela helgen! 70 år, grattis till honom. Åt äcklig mat på Soya, fikade med otrevlig service på Kroatorpet, kusin Julia klämde fingret i bildörren och fick åka på akuten på kvällen, tittat på konst på Smedbyn, ätit tårta och druckit kaffe och haft det trevligt, hemma åtminstone. Haha.
Har fått komplimang från farbror Claes som tycker jag har börjat upptäcka de stora inom musiken. Så jag bad honom låna ut sina Nick Cave till mig! Älskar Murder Ballads och vill höra mer, men laddar inte ner och har inte råd att köpa mer. Så fick en liten gottepåse idag innehållandes skivorna:
Henry's dream
Let love in
The boatman's call
No more shall we part
The Best
Nocturama
Abattoir blues/The lyre of Orpheus
Dig, Lazarus dig!
Grindman
Så nu ska jag ta och lyssna igenom de i ovannämnda ordning, tidsordning alltså. Det blir fint det här. Får väl ta en om dagen sådär.

Stå aldrig still


Men se goddag är ni här?
Är ni verkligen kvar?
Det trodde jag aldrig,
men ni har väl inget val.

Men snälla ingen panik här
för jag har aldrig begärt
att ni ska stå ut med
mina skrik o min värld

Varje dag av mitt liv,
varje andetag tar tid.
Jag står aldrig still.

Ni vet jag har feber,
det fick jag redan som barn.
Måste visa att jag lever,
så därav mitt tjat.

Varje dag av mitt liv,
varje andetag tar tid.
Jag står aldrig still (stå aldrig still)
Jag står aldrig still.

Kom och titta på mig,
hör min sammetsröst.
En äkta gaphals,
jag skriker jävligt högt.

Varje dag av mitt liv,
varje andetag tar tid.
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)

Jag står aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)
Stå aldrig still (stå aldrig still)

Honeypie

Jag öppnar kylskåpet och ska ta frukost.
Jag: - Det finns inget att äta!
Far: - Jag har köpt honung!
Som att jag vill äta honung till furkost?

Rah-rah-rah-romance

Tänkte bjuda på lite mer "snusk". Mmm.

Benjamin

Det blir en hemmakväll ikväll. Jag vill ha godis. Tittade på Benjamin Button innan och grät lite. Sjukt bra film.

Sexy motherfuckers

Video Phone - Beyoncé feat Lady Gaga

Vad är konst?

Jag läste hela Vad är konst och 100 andra viktiga frågor av Erns Billgren igår natt. Det var trevlig och tänkvärd läsning som man kanske blev lite klokare av, men även mer förvirrad. Vad är konst? En fråga. Ja, han är lite diffus den där Ernst men han hade en del roliga och kloka svar.
Idag fick jag en tidning jag köpt på Ebay i låddan, Sunday Times magazine med Lady Gagacover. Mycket bra artikel och jag tänkte dela med er av en dikt som hon skrivit om sig själv, som är både vacker och sorglig.
For every minute of the day
The truth is that I'm dead,
Until I'm here onstage with you -
Then I'm alive instead

Sing me to sleep

Hej allihop! Jag har blivit sjuk och därför inte orkat göra något. Jag drog mig till mina föreläsningar men här har inte hänt mycket. Blev sjuk igår - ont i halsen och huvudet och 38.5 i temp. Mådde skit. Idag är det bättre, men inte bra. Träffade tvillingarna idag innan kursen för lite prat och sen började Teckning - svartvita tekniker som också den verkar vara en mycket intressant kurs. Kroki ska vi få prova på och det har jag aldrig gjort innan, tro det eller ej!
Lyssnar mycket på Amanda Jenssen idag. Pappa tycker jag pratar massor om döden nu, så här får ni en text om det, av Amanda. Kan vara favoritlåten på Happyland.

When this life ends
And I'll be silent
I'll think of you for a while
And I'll go out with a smile
Remember that day when you caught me singing
And I was yours for a while
I shall go out with a smile

Sing me to sleep, Elina
When there's nothing left to see
And although we're all in a line-up
It is always you and me

When this world falls
We ran out of walls
The day that we get to be united with the sea
Times of forsaking
My mind is aching
You let me rest for a while
I am safe by your side

Sing me to sleep, Elina
When there's nothing left to see
And although we're all in a line-up
It is always you and me

Sing me to sleep, Elina
When there's nothing left to see
And although we're all in a line-up
You've brought so much life to me

Intresserad av språk?

Enelycke säger: (20.08.47)
Men fan, älskar att du är intresserad av språk med!
martyr for love säger: (20.09.31)
hahaha.
martyr for love säger: (20.09.35)
inte så kanske
martyr for love säger: (20.09.40)
mest när jag skriver själv.
martyr for love säger: (20.10.18)
då gillar jag att utforska språkets alla möjligheter och leker gärna med ord och meningar och är väldigt noga med detaljer och språkliga nyanser
Jag måste bara dela med mig.
Enelycke säger: (20.08.47)
Men fan, älskar att du är intresserad av språk med!
martyr for love säger: (20.09.31)
hahaha.
martyr for love säger: (20.09.35)
inte så kanske
martyr for love säger: (20.09.40)
mest när jag skriver själv.
martyr for love säger: (20.10.18)
då gillar jag att utforska språkets alla möjligheter och leker gärna med ord och meningar och är väldigt noga med detaljer och språkliga nyanser
martyr for love säger: (20.10.32)
och där lät jag VÄLDIGT språkintresserad.... hahahahaha

Döden

Varit inne på sjalvmord.com ikväll och läst om döden. Alltså, det finns ju helt sjuka idéer där. Ibland undrar man vad det är för fel på människor. Men vad som händer biologiskt när man dör var intressant, och inget som skadar. Döden är ju så ohanterbar och oförståelig, för mig åtminstone, och att veta vad som händer när man dör är väl egentligen bara bra. Kände igen mycket av det som stod när jag tänkte på Inez. Alltså.. Ja. Nej, usch.

Lady Gaga in my dreams/I want your love

Jag drömde om Lady Gaga inatt. Nu ska ni få höra. En kompis till mig ska på en privat fest där Lady Gaga ska spela och hoppas kunna bjuda med mig. Jag drömde att jag satt vid ett bord med Lady Gaga och hon sjöng Speechless a capella och åt rivna morötter. Men det konstiga var att hon satt och pussade på en gammal klasskompis som vi kallade Bävern. Igår gick filmen 13 snart 30 på tv, och den såg jag, och där kallas han ju Bävern. Så plötsligt satt jag och såg den fula Bävern hångla med Lady Gaga samtidigt som hon sjöng Speechless och jag grät.

Terence Koh

Alltså, nu blev jag glad. Pianot som Lady Gaga spelade på i Grammys var gjort av Terence Koh! Det är fan underbart! Om ni inte känner till honom så kallas han även Koh Bunny och har bland annat gjort stora installationer av sitt eget förgyllda bajs.
Lady Gaga visar allt på Grammy Awards...

Death is everywhere

Seg dag. Det blev en lång och trevlig natt igår med massor av vin och mys. Pratade med en person på internet om döden. Vi har djupa diskussioner om livet och hur man ska vara och så och han berättade att en han kände hade ramlat i en trappa och brutit nacken, död. Bara sådär. Helt plötsligt. Livet är så fragilt. Jag tar mig friheten att citera honom: "Livet är i all enkelhet. En skör jävla lina, man indirekt tvingas vandra på. Det är enkelt att falla, ibland kan man inte göra valet själv, men fan, vad osant och overkligt det kan bli..."
Jag tänkte på Inez, hur jag visste hur hon dog precis då, hur jag fick se henne dagen efter stilla insjunken och iskall. Jag kan inte hantera döden, och jag vet inte om någon kan det. Ibland blir man bara så påmind om livets skörhet och man borde verkligen uppskatta varje dag. Kanske faller jag i en trappa imorgon? Är det så livet ska vara, helt ovisst och ömtåligt och... Det är bara så svårt att greppa att något så stort som livet ändå är kan försvinna på en bråkdels sekund.

DM @ Scandinavium

Jag hittade dessa bilder på depechemode.com från Göteborg. I ringen ser ni då mig och Thomas! Så sjukt bra!

Lady Gaga @ Grammy

Fucking fab! ÄLSKAR början av Poker Face. Gud, jag började typ gråta.

RSS 2.0