Sol och bad

Jag sitter lite och tänker på lite rutter eller destinationer inför sommaren. Familjen vill åka utomlands och jag har tittat på villor man kan hyra nere i Italien och Frankrike och sådär. Tyckte Cannes/Antibes låter lockande. Och då tänkte jag att man kan ju bila ner och ta en tripp i Europa på samma gång. Så jag tänkte såhär:

Berlin -> Prag -> Munchen -> Milano ->
Cannes/Antibes 1 el 2 veckor ->
Perpignon -> (Barcelona) -> Perpignon -> Paris -> Amsterdam -> Köpenhamn

Det skulle bli en fin tripp som skulle kosta runt sisådär 17000 plus bensin och mat och såntdär. Men som far skulle sagt: "Mat ska vi ju ha hemma med." Hahahaha. Tittade ju även på charter till Kräkland och priserna får en att kräkas, sisådär 50-60000 för två veckor. Bara för resan och boendet. Nej tack. Men ja tack till Santorini.

Tystnaden

Jag hör dörren slå igen bakom henne och tystnaden inta rummet igen. Ibland är den det bästa jag vet, när det är sådär tyst att man kan höra tystnaden. Höra vibrationerna i luften och känna känslan av riktigt ensamhet, isolering från allt. Jag tänker på fjällen, hur jag ljudlöst glider fram på långa skidor över den gnistrande snön och jag ser hur solen träffar varenda en av de miljontals snöflingor som var för sig kastar iväg ett spektrum av ljus mot mitt ansikte som är vänt mot solen för att lapa in varenda stråle. Platån ligger långvida framför mig och jag stakar mig fram över den som ett vilddjur på jakt efter bete. Här uppe är luften kristallklar och kall och lungorna älskar när den kalla luften letar sig ner i de och sprider sig i kroppen, ansiktet älskar kontrasten mellan bitande iskyla och en värmande aprilsol. Jag stannar upp och lyssnar. Lyssnar på tystnaden och bara njuter av den storslagna vyn över fjällen. Alla dessa berg jag växt upp med och vaknat till många morgnar, några av de bestigna om somrarna. En ripa flyger upp från under en gran och får mig att hoppa till. Dess röda ögonbryn fladdrar till i skyn innan den försvinner.
smakprov

Big wheels keep on turning

Idag lyssnar jag på Tina Turner och tänkte skriva lite, eller massor. Nu lossnade det en del. Ikväll blir det sent igen. Grammy Awards 2010 startar kl. 2 och håller på till 5.35, på Kanal 9. Och självaste Lady Gaga öppnar.

W by Steven Klein


@Bongo

Jag, Louise och Moa @ Bongo
Hade en superkväll på Bongo. Jag och Moa drog på förfest hos Victor med Louise och lite annat folk. Förjävla kallt var det att gå från stan till honom, och från honom till Bongo. Måste det vara arktisk kyla? Väl inne på Bongo var det varmt och jag träffade roligt folk, däribland Mirela! Alltid lika söt och trevlig. Kvällen slutade roligt måste jag säga, ojoj.
Idag har jag inte gjort någonting alls och ikväll blir det hemmakväll (som vanligt) med Aladdin och Robinson-final. Tycker nog att Sanna ska vinna.

Liv och död

Idag var det fem år sedan Alva dog och imorgon fyller Alice 1 år.

My heart will heart will go on

Det blir Bongo ikväll, och förfest till och med! Yippey! Jag är seg som fan men det ska bli kul. Moa sa att jag skulle klä mig porrigt, kanske dags att premiärbära min spetströja? Haha. Daniel tittade på Titanic idag så jag satte på låten. Den är fin. Nåväl, här är dagens roligaste reklam:

Fredag

Alltså jag dör lite på den här bilden.
Idag var det gotik/renässans på arkitekturhistorian och jag köpte äntligen boken! Men det var tydligen något fel så bara den ena fanns, så resten fick bli papperskopior. Nåväl, får väl duga för tillfället. Jag köpte också ett busskort!
*paus för applåder*
Och sen åkte jag hem. Ikväll tänkte jag gå till Bongo, hoppas det blir av och att det blir kul. Det var ett tag sen.

Alla har vi problem

”Vi har alla perioder av depression och ifrågasättande och ibland leder de till sådana här situationer. Det är bara acceptera det faktum att det har hänt och försöka gå vidare där ifrån. Det låter som du är van vid att göra det. Gå vidare och lägga saker bakom dig?”

”Jag har varit tvungen för att överleva.”

”Ja. Det går inte älta. Men har du verkligen bearbetat allt, eller har allt bubblat upp nu?”

”Nej. Jag rymmer ifrån problemen…” svara jag lågmält och tänker. Att fly från relationer är ett sätt att inte bli sårad, att fly från problem när man egentligen borde gå till botten med problemen och möta sin rädsla att visa sitt inre för en annan människa. När till och med den person man tror man är kär i säger att den älskar en borde det gå, men någonting har alltid hindrat mig.

”Jag antar att det är lätt att göra det. Men nu ska jag hjälpa dig att bearbeta allt det här. Jag förstår att det är mycket som ligger bakom. Det är bra att du öppnar dig och jag tror det kommer gå jättebra det här om vi bara ger det mer tid. Du ska se att du snart mår bättre. Vi säger så. Du ska få gå tillbaka till rummet en stund innan lunchen så träffas vi imorgon igen.”

Ännu ett litet smakprov

Let me see you stripped down to the bone

Usch. Nu har jag tråkigt. Lyssnar på Depeche Mode och sitter mest och slötittar på Facebook. Tänkte skriva lite men jag orkar inte riktigt. Imorgon har jag Arkitekturhistoria igen, kl 10. Och jag får min dagersättning från Kassan imorgon, äntligen! Men den är nästintill slut redan. Men en öl får det räcka till, och busskort, och kurslitteratur... Suck.

Spring Inspiration

Jag var på Spring Inspirations modellcasting idag. Det var nervöst och kul, alla fick gå och sen blev några uppkallade igen - däribland jag. Då blev jag lite, oj, varför! Men det gick nog bra. Efter det fick alla gå och de som går vidare får veta om en vecka. Träffade Lina och Joanna så jag följde med och fikade lite! Trevligt!
Ikväll blir det Robinson och lite annat smått och gott!
Madonna och Jesus (jag i drömmen)

It's a question of time

Seg dag. Mamma opererade foten igår så mormor är här och är hemtjänst. Jag har bakat negerbollar och försökt jobba lite på mitt intagninsprov. Men hur gör man en tältinteriör snygg, i snygg vinkel och så att man ser allting när det är runt? Gah.

Reach out and touch faith

Jag var inte alls pepp på konsert igår, trött och sliten. Thomas tåg var inställt så i väntat shoppade jag på rean på Weekday - ett par byxor med läderrevärer. Åt sushi/sallad och köade till arenan. Svinkallt. Vi hamnade enkelt längst fram vid catwalken där vi på nära håll fick njuta av Dave och lite Martin också. Setlisten?
In Chains
Wrong
Hole To Feed
Walking In My Shoes
It's No Good
A Question Of Time
Precious
World In My Eyes
Insight (sung by Martin)
Home
The Truth Is/Miles Away
Policy Of Truth
In Your Room
I Feel You
Enjoy The Silence
Never Let Me Down Again
Encore
Dressed In Black
Stripped
Behind The Wheel
Personal Jesus
Expressen sågade de första låtarna, ungefär, från nya skivan. Jag älskar dock In Chains men sen håller jag med om att showen verkligen drog igång med superlåten Walking In My Shoes. Andra dyrgripar var Question Of Time, Home, I Feel You, Enjoy The Silence, Never Let Me Down Again, Behind The Weel och sist men inte minst en magisk Personal Jesus! Det var helt enkelt sjukt bra och att man stod längst fram, och slapp tryck (vad är grejen med svenskar?), gjorde det ju inte sämre. Förbandet Nitzer Ebb var också förvånansvärt bra!
Efter konserten åkte jag hem till Jennie och sov! Följde med henne till Dômen imorse och inspekterade. Det verkar vara en väldigt trevlig skola och hennes klass och lärare verkar jättesköna! Men 10.20 gick min buss så jag åkte hem. 
Vid tre hade jag min första Konstvetenskap-föreläsning! Träffade Lovisa som också ska läsa den kursen, så det var kul! Jeanette Gustavsson, från Länsmuseet, håller en del i kursen med och det verkar vara en väldigt intressant kurs som vi började med att fråga oss vad konst är och försöka reda ut begreppet visualitet.

Lilla jag

"Jag har min blogg, men på internet kan man inte utelämna sina innersta tankar. Ibland vill jag det. Ge de hela sanningen bara för att se vad jag skulle få för respons. Skulle far komma springande skrikande och be mig lägga in mig, skälla på mig för att jag utelämnar mig så? Skulle mina vänner ringa och bry sig? Eller skulle jag helt enkelt förbli ensam och övergiven? Överskuggad av andras problem och divalater? Kan inte världssvält eller världskrig få folks verkliga sympati, varför skulle folk bry sig om lilla jag?"

I♥DM

Seg dag. Var och handlade med mamma och blev astrött i ögonen och gäspade hela tiden. Jag behöver en resa igen, så att jag sova och komma bort från allt. Imorgon ska jag till Göteborg och se Depeche Mode och det blir trevligt! Tredje gången och säkert den bästa!
Ikväll är det Guldbaggegalan, det blir intressant. Jag vet inte vilka som är nominerade men något bra ska väl finnas.

Candy says

Det är underhållning på hög nivå här hemma. Hanna och Fika övar sitt träningsprogram till skolan! Ser bra ut. Haha. Jag dricker kaffe och tittar på.
Martin L. Gore – Candy Says

Reloaded

Jag är seg idag. Inatt hade jag mardrömmar, och jag minns de. Vet inte ens om jag vill berätta. Det var så sjukt äckligt och verkligt. Jag var på fest och min syster var där. Vi stod på balkongen, långt upp. Då kom Elin ut, tror jag hon hette. Men jag känner ingen Elin? Det var någon random bara. Hon klättrade upp på räcket och balanserade ut mot kanten. Jag sträckte mig mot henne och försökte få henne att hoppa ner igen. Men hon bara föll helt ledigt och jag rusade fram till kanten. Jag såg hur hon slog i marken och låg helt stilla. Panik. Jag tänkte att jag kunde räddat henne, hur hjälplös kan man känna sig? Jag och Hanna kramades och grät och det kändes som Hanna hade försökt ta livet av sig innan, och därför älskade jag henne och kramade henne och var glad att hon levde. Och det har ju inte hänt. Det var en vrickad dröm, gud vad obehagligt. Jag drömde mer, men det kommer jag inte ihåg nu.

Freeeeeeezing my ass off

Idag är det fruktansvärt kallt. Inte kul. Kalkonmiddagen var trevlig, förutom att mamma smakade kalkonen! Hur kan hon, efter så många år utan kött? Hon äter ju fisk och det gillar jag inte heller, men kalkon!! Nej usch. Hoppas hon mår dåligt nu. Haha. Quornen var mycket bättre...
Johan Falk - National Target nu. Lite spännande för stunden men ingen speciellt stor filmkonst.

<3


Russian Roulette

Pappa försökte väcka mig snällt idag, för att slippa förnedring som han kallade det, på bloggen! Haha. Jag vaknade åtminstone gladare än igår. Senare idag ska vi till mormor och morfar på kalkonmiddag - ja, quorn för min del såklart. Tills dess tjatar mamma och pappa på att jag ska fixa balkongen - ta bort de tusen fimpar som ligger i snön där...
Dagens album: Rihanna - Rated R

Death is not the end

When you're standing on the crossroads

That you cannot comprehend

Just remember that death is not the end

 

And there's no-one there to comfort you

With a helping hand to lend

Just remember that death is not the end

 

For the tree of life is growing

Where the spirit never dies

And the bright light of salvation

Up in dark and empty skies

When the cities are on fire

With the burning flesh of men

Just remember that death is not the end

 

Death is not the end – Bob Dylan


Fever Ray

Det är här.

Vakna för fan

Pappa väckte mig med skrik och tyckte var oerhört idiotiskt att sova bort halva dagen. Klockan var tolv. Och jag var uppe till 4. Det visste alla. När Daniel sover till fem är det inga problem. Bra start på dagen alltså. Jag blir så sur!
Tittade på Hope for Haiti igen, men högt ljud så jag kunde höra varenda liten ton. Det är nackdelen att sitta uppe på natten. Efter det har jag skapat en spellista med musik som jag tänkte ha som inspiration/soundtrack till när jag skriver. I iTunes så, kan inte dela med mig. Innehåller mycket Antony, Sigur Rós och annan lite "deppmusik". Haha.

Help for Haiti now

Jag älskar den här versionen av Like a prayer! Här nedan är lite andra höjdpunkter från galan.

(-)(-)(-)()()()(|)()()()(-)(-)(-)

"Jag ser tårar som pressas fram ur mina ögonvrår, känner smärta och ångest i mitt hjärta. Något har hänt, men jag minns inte vad. Jag vandrar på tomma gator i skymningen, desperat sökande efter en lösning. Mina ben bär mig till stranden. Jag älskar att bara stå där och titta ut över vattnet och kedjeröka, det skänker mig ro för en stund. Sanden är våt och kall och vattnet stilla, reflekterar stadens ljus. Jag tänder en cigarett och bara andas, försöker pressa undan tårarna – men inget kan skänka mig ro nu. Inte ens det stilla vattnets rofyllda yta och det lätta kluckandet mot strandkanten. Jag faller ihop och bara ligger med ansiktet i den våta sanden och med en sakta brinnande cigarett i min hand. Likt som cigaretten kommer slockna och kastas kommer också jag, glömmas och täckas över att jord."
smakprov av vad jag skriver på just nu
första utkast ska tilläggas

When you call my name it's like a little prayer

Hade en fin lång fika med Eleni på Claras. Åt negerboll och drack kaffe och pratade mest om sex och festivalminnen. Alltid lika trevlig och fashion den där Eleni. Såg slutet på Hajen när jag kom hem, gillar splatter när det sprutar blod och man får se människor bli uppätna av hajar. Mums. Kommer ihåg att jag blev livrädd när de dök vid motorbåten och hittade ett lik när jag var liten. Hade mardrömmar. Nu kan jag skratta åt allt. Men så är jag ju lite sjuk. Nu ska jag vänta till två och Haitigalan. Har hört att Madonna ska sjunga en akustisk version av Like a prayer! Fint. Galan sänds med start klockan två i TV4, Kanal 5 och MTV. Fråga mig inte varför. Imorgon sänds den dessutom på TV3 och SVT...

[≈]

'In the deepest hour of the night,
confess to yourself that you would die if you were forbidden to write.
And look deep into your heart where it spreads its roots,
the answer, and ask yourself, must I write?'

'Under vinpinade dagar hände det att han gick ned till sjön och stod i timtal och betraktade den,

för han tyckte sig se det återspegla sig på vattnet,

det obegripliga, flyktiga skådespel som hade varit hans liv.'


Jag frågar mig själv, måste jag skriva? Nej, ej heller ja. Orden som lämnar mitt sinne låter sig bearbetas. Orden fast i sinnet blir som en evigt malande kvarn. Skrivande är terapi, oerhört jobbigt men oerhört nödvändigt. Finns det inget lättare sätt?
Under vinpinade och vindstilla dagar står jag vid strandens kant och ånimmer mitt liv. Kanske kan man se det i vattnet, kanske stillheten skänker ro, visar världens storhet och sätter liv i perspektiv. Kanske behöver vi bara en lugn stunds tänkande vid strandkanten ibland. Det är terapi, den bekväma sorten.
Men man behöver båda. Därför jag om nätterna skriver och frågar mig själv, måste jag skriva? Därför jag ibland i vattnet åminner mig livet.

 


,

Varför måste den
kreativa skapandeprocessen
vara så svår?

Like a virgin

Madonna (oredigerad!) (och Jesus kuk), Steven Klein
Idag var det Grekland på schemat och en liten ingång på Romarriket; Coloseum, Forum Romanun, Castel del Angelo och Pantheon. Minnen, åh. Rom är underbart och jag vill gärna åka tillbaka dit någongång. Peterskyrkan är ju otrolig men lite senare... Sprang in i Eleni när jag skulle hem så drog till PB en stund. Trevligt.
Nu tänkte jag skriva lite, men jag kanske fastnar framör facebook eller något istället, det brukar bli så. Jag måste till Arbetsförmedling och få mig utskriven ur UGAn med, för det måste jag ju tydligen bli enligt CSN. Varför får man alltid massa olika svar beroende på vem man frågar?

Express yourself

Tiramisun var såklart gudomlig. Haha. Och Glee blir bara bättre och bättre. Ju längre det går desto mer sensmoral kommer fram och ju komplexare blir historien. Kanske har Sue ett hjärta ändå? Haha. Samtidigt tätnar mystiken i Fringe, men många lösa trådar ska knytas ihop innan man kan förstå hela spektrat - som med så mycket annat.

Idag är en Madonna Live-dag. Imorgon är det en gala för Haiti i George Clooneys regi där Madonna även kommer uppträda. Jag blev väldigt glad att TV4 ska sända galan, imorgon natt klockan 2 svensk tid. Vad mer som står på agendan vet jag inte riktigt. Men stjärnspäckat lär det åtminstone bli. Det känns som det var evigheter sen skalvet hände, och jag orkar inte bry mig om det egentligen. Det kanske är omänskligt? Men jag vet inte. Det är så mycket annat. Men hemskt är det naturligtvis och vi får hoppas att det går bra.
Imorgon har jag Arkitekturhistoria klockan 10. Hoppas få en stunds bra sömn inatt alltså. Det kan nog bli intressant och jag kan ju inte säga att grekernas arkitektur verkar helt logisk och greppbar. En vilt främmande mentalitet av gudomar och naturväsen, manliga och kvinnliga kolonner som består av 43 delar med lika många konstiga namn. Men det ska väl fås rätsida på så småningom. Det är intressant, men desto mer intressant blir det framåt 1900-talet, men det får jag vänta på ett tag.
Across the sky - Hard Candy outtake

Tiramisuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Vet ni vad det godaste i världen är? Tiramisu. Mamma gjorde en sockerkaka och jag bad att vi skulle göra tiramisu. "Nej, det kostar för mycket... Blahblahblah." I won't take no for an answer, så jag tog bilen och rusade iväg och köpte kesella vanilj. Jag får (nästan) alltid som jag vill! Det är nog fin lagom till Glee. Och hallå, varför har Glee och Made in Sweden plötsligt bytt plats i tablån, eller är det bara JP som spökar?

Topman

Jag fick paket idag, från Topman. Det innehöll dessa två plagg. Gillar de båda, men snyggast var den vit/grå stickade t-shirten. Den svarta är reversable, och det är väl fiffigt. Den var sjukt skön!

I want your love and I want your revenge

Båge i guld & spegelglas á la Gaga

Alla dessa sömnlösa nätter

Fruktansvärd natt. Jag började skriva vid ett och skrev en timma. Inspirationen kommer på natten. Efter det kunde jag inte sova. Jag vet inte om det därför är bra att skriva om de saker jag gör - om mitt liv. Det får en att tänka. Jag somnade inte ordentligt förän 7.28. Det måste ta slut någongång, alla dessa sömnlösa nätter.

Biker

Jag kan ha hittat vårens jacka. Ja, mamma, jag vet att jag har tio jackor, men ingen sån här. Det enda jag är tveksam till är om jag vill ha Emilio eller om jag istället ska leta vintage på Ebay och liknande, det har jag gjort men det är inte så lätt att hitta precis vad jag vill ha. Sen kan man ju komma undan billigt på nätet... Den här ska de ha 1499 kronor för. Men visst är den snygg?

Old news

Old news, men jag har ju inte lagt upp de här. Alla har väl sett bilderna från Dolce & Gabbanas senaste kampanj. Jag gillar det. Men så är ju också Madonna enligt mig den snyggaste personen i världen.

Charlie, Charlie, where have you been?

Oj vilket uppsving det var på besökare idag! Underbart. Antar att jag får tacka Patrik, antar att några av hans läsare hittade hit genom mina kommentarer? Var de kommer ifrån annars vet jag inte. I vilket fall så tycker jag ni ska kolla in hans blogg. Han är fruktansvärt snygg och tar underbara foton!
Ikväll laddar jag hem Madonnas Reinvention Tour, och det tar sin lilla tid. Nio delar och jag har fått hem en, varje del tar en timma och man kan bara ladda en åt gången... Har också tittat på Nip/tuck och Andra avenyn, det var ett tag sig får jag erkänna.
Dagens album: Amanda Jenssen - Happyland (Någon mer som gillade hennes framförande på P3 Guld?)

P3 Guld

Jag skulle precis spela över denna låt, och så kommer hon! Den underbara, den magiska, Robyn, och jag bara häpnade och fell in love! Kolla 3.00. Och något annat hittar jag int.

Fritidsgård Appelberg

Även idag är det dagis härhemma!

Black and blue again

Här sitter man i lugnan ro tills resten av familjen stormar in och skriker och gapar. Man vill bara försvinna. Idag lyssnar jag på Múm - Summer make good och Dave Gahan. Jag orkar inte göra mycket mer. Var nere en sväng på UGAn för att få reda på att jag inte behövde göra något för att bli utskriven. Men lite socialisering är ju aldrig fel. Nu vill jag ha godis.

But would the summer make good for all our sins?

Múm - Summer make good

Fever Ray

Vinnare Årets dans, P3 Guld går till Fever Ray. Ut på scenen kommer en röd burka och det första jag tänker är Lady Gaga. Karin, alltid så mystisk. Så lyfter hon upp burkan över ansiktet och jag häpnar, SKA hon visa ansiktet!? Nej. En mask som av smält hud som liksom rinner ner i droppar och hon lägger micken nära munnen och stönar någonting. Sen drar hon på burkan och går. Det är ju... lysande.
Aftonbladet säger såhär (att det tydligen inte heller var Karin, like anyone could tell?):
Karin Dreijer Andersson som står bakom artistnamnet är inte plats för att ta emot priset, så en person utklädd till henne ersätter. 
Tacktalet?
Stönande i mikrofonen.
Expressens kulturskribent Gunilla Brodrej som är på plats på galan i Göteborg beskriver det hela så här på twitter:"Äntligen! Årets dans är Fever Ray. Sa inget utan drog av sig burkan och blottade en syraattack."


Trodde de hjälpte offren på Haiti - gick med i nekrofilgrupp

Facebook-gruppen ”2kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti” samlade snabbt på sig över 200 000 medlemmar som trodde att de hjälpte de drabbade. Men då meddelades plötsligt att Svenska Nekrofilföreningen stod bakom – och att gruppens syfte var att flyga hem lik att ha sex med.

Facebook-grupper som först samlar medlemmar för att sedan byta namn till något helt annat har börjat dyka upp allt oftare den senaste tiden. Ett av de senaste exemplen är gruppen som lovade att när man nått 200 000 medlemmar skulle två kronor per medlem skänkas till jordbävningsoffren i Haiti. Efter att tillräckligt många gått med i gruppen dök en ny beskrivning upp:

”Som många redan vet är det alltså Svenska Nekrofil-föreningen som nu skänker 500 000 kr. för att försäkra oss om att liken som förs hem från Haiti är i så gott skick som möjligt, dvs vi kommer inte behöva ha sex med folk som är lemlästade.”

Därefter står det att man i första hand vill få hit döda barn. Gruppen hade på tisdagseftermiddagen 212 206 medlemmar.

Andra exempel på grupper som bytt inriktning är en grupp som lovade att sjänka tre kronor per medlem till hjärt- och lungforskning för att sedan säga sig kämpa för att avskaffa kvinnlig rösträtt. Gruppen ”Tjejerna mot killarna, först till 100 000 användare” hette plötsligt ”Vi som haft sex med våra föräldrar”.

Enligt Jan Fredriksson på PR-byrån Text 100, som har hand om Facebooks kontakter i Sverige, har grupper som bytt namn blivit allt vanligare den senatse tiden, och för att få bukt med problemet har Facebook ändrat så att det inte längre är möjligt att ändra namn på en grupp som har över 5 000 medlemmar. Gruppen som sa sig vilja samla pengar till Haiti har inte ändrat namn, bara beskrivning.

- Råkar man ut för sådant här ska man anmäla det till Facebook. Ju fler som anmäler ju lättare är det att agera, säger Jan Fredriksson.

Han tycker att om man är osäker på en grupp som till exempel säger att de ska skänka pengar ska man kontakta den som skapat gruppen och ta reda på vem eller vilka som ligger bakom och hur de ska finansiera hjälpinsatser.

Kan man lita på Facebook-grupper?

-Jag tycker det. Ser man procentuellt är det väldigt få grupper som byter namn eller inriktning, säger Jan Fredriksson.

SVD

Ja, jag (och alla jag känner på Facebook) har gått med i den gruppen. Hur kan man göra så?

Hope there's someone

Träffade Eleni en timma idag och det var första gången jag var på PB sedan studenten. Vi pratade och drack kaffe i skolcaféet. Fint. Efter det hade jag min första föreläsning i Arkitekturhistoria och vi drog igång om Antikens Grekland. Spännande, det blir nog en bra kurs tror jag! Två gånger i veckan blir det. Sen blir det Konstvetenskap och Teckning som börjar om en vecka eller två.
Trött idag. Tänkte titta på Huset vid sjön ikväll så spelar jag in P3 Guld. Har velat se filmen länge och har den nog inspelad men det blir ju liksom aldrig av att man tittar på den då.
På tal om guld. Jag vill byta färg på bloggen. Vitt är väl egentligen bättre, och så med knallgula länkar. Vi får se.
Sedär ja!

Keep holding on

Kom en kille från Tele2 och knackade på dörren. Slutade med att han stannade nästan en timma och fick kaffe och negerbollar och vi fick ett nytt bredband, som ska gå snabbare än dyra Telia! Så det är bra! Han tyckte jag skulle jobba för Tele2 med, men jag sade att det inte passade. "Alla kan göra det här." Haha. Inte jag.
Nåväl, imorgon börjar Arkitekturhistoria och jag ska till Folkan och få mig utskriven ur Ungdomsgarantin. Det enda jag är rädd för är att jag inte har en aning om var sal E1029 ligger. Men det ska väl gå att fråga sig fram. Jag ska alltså inte som jag brukar komma i sista sekund imorgon utan planerar att ta god tid på mig. Hur det går får vi väl se.
Dagens album: Glee (de vann kategorin bästa serie drama/musikal igår på Golden Globe, det ni!)

Badder Romance

Det här var det bästa.... Hahahaha....

Gaga


Time flies

Dagarna flyger förbi. Imorgon är den en vecka till Depeche Mode och jag har en och halv vecka på mig att göra intagningsprovet till HDK - och jag har ingenting. Jag börjar tro att jag inte kommer hinna, inte kommer komma på något. Jag måste ta mig i kragen och göra det. Nu sätter jag mig och skriver det personliga brevet, formulera för mig själv varför jag vill bli designer och vad jag vill åstadkomma. Då har jag ju något att utgå från.

Kaboom

Vad
tiden
går sakta

ibland...

Golden Globe

Inatt är det Golden Globe. Jag är trött och vill väl sova egentligen, men det får inte missas. Tycker det är lite komiskt att Meryl Streep är nominerad två gånger i samma kategori för två filmer. Andra nomineringar är bland annat Avatar. Är det bara jag som inte sett den och inte försöker photoshopa mig själv med kattögon och blå hud? Inglorious basterds är också en film som dyker upp, och den har jag skamligt nog inte sett. Där har vi en hype jag däremot kan förstå, Tarantino har gjort och gör fortfarande sjukt bra filmer. Inget ont om Cameron, men Tarantino alltså... Ja, det blir en lång men spännande natt.

Sherry Vine


We're one

Tja, det tog en stund att somna men när jag väl somnade sov jag nog ganska bra faktiskt. Nyckeln till bra sömn är nog att göra saker. Gör man ingenting på dagarna blir man inte trött och då kan man självklart inte sova, är man dock ute och springer och träffar kompisar och gör saker så blir man ju trött. Jag får väl helt enkelt aktivera mig. Det kan kanske hjälpa en del, sen har vi det psykiska. Men det kommer väl det någon gång med.
Idag ska vi till farmor och farmor och fika. Idag ska jag inte göra mycket annat. Ikväll blir det Johan Falk, även om den kanske suger. Jag litar ju alltid på recensioner och det är inte ofta jag tycker olika, det har nog hänt en gång som jag minns. Allt för min syster/My sisters keeper. Den fick två för att den var för sockersöt och det var den, men den var bättre än så. Haha. Jag babblar på.
Dagens låt: One - U2

I want you now

Det blev en hejdundrans kväll! Avlsutade hela kalaset med Sandor/Ida och är nu helt slut. Det är postivit, för då kanske jag kan sova. Men man vet aldrig.
Inatt blir det How to dismantle an atomic bomb, det är en fin skiva!

Shoreline

Även idag tog jag en timme nere vid stranden
Ultra i lurarna och Gahans djupa röst lång in i mitt huvud
Min svaga röst genom skymningen, när ingen människa i sikte
Små lätta steg på isen
Bara andas och tänka och upptas av ljudet
Stilla känslorna ett slag
Lade mig i badet när jag kom hem
Värma mina frusna tår till ljudet av Exciter
Och smygtittande från Daniels tjejkompisar
Gömmer mig i mörkret, i skuggorna av de tända ljusen
Går under ytan

Hårmodell

Blev precis inbjuden till att vara hårmodell vecka 6! "Stay blonde och kom på vår casting!" Det ska jag definitivt göra och jag hoppas på en freakin amazing frisyr och får förhoppningsvis ännu mer blont hår! Haha. Underbart ju!

Annars fick jag precis utbrott på familjen. De klagar VARJE dag på att jag inte kan någonting och ALDRIG kan flytta hemifrån. Och så säger de att jag inte kan ta kritik. Nehe, hur JÄVLA kul är det att höra att man är värdelös varenda JÄVLA dag flera gånger om dagen? Jag vill flytta hemifrån nu och visa de jävlarna att jag visst kan klara mig. Jag gör väl vafan jag vill med mina jävla pengar utan att de ska kalla mig idiot och shopaholic och värdelös och omöjlig och dum i huvudet och ... och ... och ...

Hjälp

Jag måste jobba på mitt intagningsprov till HDK men jag har ingen lust och ingen inspiration! Inte till något! Gud, vad ska jag ta mig till? Jag kommer ju aldrig komma in någonstans och bli vad jag vill om jag inte gör något! Måste det vara så svårt?

Bättre kvalität

HÄR är hon snyggare än någonsin och gör nog den bästa Speechless jag hört.

101

Idag lyssnar jag på Depeche Modes liveskiva 101 från -88. Man kan inte tro att det är liv förutom applåderna, de är ju så sjukt bra live och allt låter precis som på skiva ju! Depeche Mode-perioden är ett faktum!

Lady Gaga @ Oprah 15/1 2010

Jag ÄLSKAR henne! Kolla medleyt på Monster/Bad Romance/Speechless bara! Helt otroligt. Att hon dessutom vet precis vad hon vill och har så bra saker att säga är ju också det otroligt inspirerande!

Tour of the Universe

Nu är det dags att börja ladda för Depeche Mode, det är 11 dagar kvar, och jag måste erkänna att jag inte haft en Depeche-period på ett tag så det behövs nog. Haha. Såklart sitter det i blodet men man måste ju lyssna in sig ordentligt, och det är ju jäääävligt bra så det är väl bara bra att skapa en Depeche-period nu. Jag laddar med en playlist med senaste setlisten från depechemode.com! Det blir jävligt bra det här.
Depeche Mode Tour Of The Universe Setlist

E.T. is dying!

Gud, jag börjar gråta bara av låtarna...

Nightmares

Inatt, eller i morse, drömde jag att jag blev tvingad att spela hockey i någon hög division. Tua var där, från min gymnasieklass. Vi skulle klippa ut bokstäver och sätta på våra kläder tror jag. Vi var "backstage" och laddade för matchen och alla i vårt lag var tvingade, vi hörde hejaklackarna där ute och jag sade att jag inte ville spela, inte vill bli mosad av en stor tjock hockeyspelare. Tua höll på att klippa sina bokstäver och plötsligt råkade hon klippa sig i läppen! Hon brydde sig inte så mycket utan fortsatte att klippa men jag såg hur blodet rann ner för hakan i stora klumpar. Jag såg hur hon lutade huvudet bakåt och hur blodet rann mot tungan och ner mot svalget och hur hon hulkade sig. Jag ville spy och jag mådde jätteilla och på något sätt kunde jag inte vakna! Jag ville vakna men jag var fast i drömmen och såg blodet bara pumpa ut! Så sjukt äckligt. Till slut drog jag mig ur sömnen och gick upp och duschade.
Dagens video:

11 O'clock Tick Tock


When your heart is frozen

Jag tog en stund på Vätterstranden även idag. Det hände mycket under en natt. Man läser i JP ena dagen att det där sista hoppet från 2+ ner till 0 då vattnet fryser kan ta lång tid, men så går man ner dagen efter och ser att isen lagt sig säkert tio femton meter ut. Inte så vidare tjock kanske, men det kommer. Den gick inte sönder när jag vägde foten mot den åtminstone. Jag vandrade en stund längs med stranden innan jag hämtade ut mitt paket med spetstyg som jag senare sydde en tröja av. Den kan ni få se någon gång. Jag är nöjd.
Det är inte för inte dagens låt är Madonna - Frozen.

Frozen

Den här saknar jag på DVDn....

Follow your intuition!

"Med intuition - och möjligen en smula tur - kommer du tillrätta med något som stört dig en tid!"
Vågens horoskop
Någon gång ska det vända. Jag måste arbeta mer med intagningsprovet. Gårdagens horoskop påvisade att jag "förbisett detaljer som kan visa sig viktiga" och kanske är de de jag kommer tillrätta med idag, om jag försöker? "När du väl bestämt dig tycks inget få dig att ändra uppfattning," var också orden igår och det stämmer ju in perfekt på mig. Egentligen är det ju ganska korkat och låta sig tro på horoskop, men det är väl samma sak med det som Gud? Haha. Men det känns som man kan hitta lite mening i de där orden och ofta stämmer de ganska bra så idag borde jag tänka över allt, och följa min intuition. Det blir bäst så.


E.T. The Extra Terrestrial

Idag kom E.T. så den har jag tittat på. Det är alltså då den nya versionen från 2002 med förbättrade specialeffekter och datoranimation. Ja. Vad ska man säga? Såg intervjuer med Spielberg och teamet och de bedyrade hur de bara förbättrat och inte ändrat filmen och att ändringarna inte ska märkas. Då är det väl bara jag som ser varenda detalj de ändrat och fasar över E.T.s datorgenererade ansiktsuttryck! Hur kan man göra så mot en film? "Som att ta en liten pensel och lägga till rouge på ett blekt ansikte." In my ass! Att med datoranimation ta bort hela känslan av dockan E.T. är ju bara korkat och jag måste ju säga att den del scener verkligen var... dåliga. Det är kanske för att jag har växt upp med E.T. och älskat den, fortfarande och den har fortfarande samma magi över sig men jag föredrar den gamla versionen. Känslorna finns kvar men äktheten i en docka kan aldrig uppnås med dator, SPECIELLT inte i badrumsscenen som jag mådde illa när jag såg, så sjukt dåligt gjort och den scenen drog verkligen ner. Och nu låter jag helt jävla bitter, men ja... Det är ju så. Man ska inte gå in och peta i gamla filmer för man kan aldrig återskapa samma känsla 20 år senare, med två olika tekniker!
Blir jag filmmakare ska jag kräva dockor och skippa datorer! Jag säger det.
Kolla bara när Gertie får se honom, badrummet.... OMG

Klockrent


No line on the horizon

Som en staty där vattnet möter sanden står jag
Som en staty fastfrusen och stilla
Blickandes ut över det stilla vattnet
Vinden är stilla och mörkret faller över världen
Jag ser stadens lysen vakna
Dimman ligger tät över horisonten och min blick är fast
Nästan som jag lättar och flyger ut
Över de rullande små vågorna
Som min kropp vill falla ner i det mörka kalla
Vem behöver droger eller spa när stranden finns så nära?
När vattnets lugnande effekt är så nära?
När allt jag behöver göra när stressen kryper sig fram
Är att ställa mig och blicka
Blicka ut över vattnet och låta alla tankar rinna av
Då är jag som allra minst
Och livet som allra störst

Just want your sex

Idag var det då fest! Det handlade väl nästan mest om Hanna och USA, men tårta blev det, och dammsugare, och negerbollar. Gott. Det var trevligt. Mamma fick en kamera av pappa, den kommer väl först imorgon men i alla fall och lite annat smått och gott.
Imorgon är det begravning för Inez. Vi blir nio personer och det blir enkelt med lunch efteråt. Det blir nog bra. Det blir min andra begravning, den här gången mycket mer naturligt än när Alva begrovs. Så jag känner mig ganska lugn. Det hela känns på något sett överspelat, jag har sett henne och fått ta farväl redan, men det blir väl skönt med en begravning imorgon. Sen sprids hennes aska i minneslunden på Dunkehalla.
Sen blir det hem och dregla över Lady Gaga. Kanske hämta lite andra paket på posten och så. Jag, shopaholic? Nej!

Söndag

Idag ska vi ha fest för mamma som fyllde 46 igår. Mormor, morfar, farmor, farfar och Claes kommer och det blir tåååta! Jag är lite besatt av Don't give up med Lady Gaga alltså.... Lyssna på den i något inlägg bakåt!
In this proud land we grew up strong
We were wanted all along
I was taught to fight, taught to win
I never thought I could fail

No fight left or so it seems
I am a man whose dreams have all deserted
I've changed my face, I've changed my name
But no one wants you when you lose

Don't give up
'Cos you have friends
Don't give up
You're not beaten yet
Don't give up
I know you can make it good

Though I saw it all around
Never thought I could be affected
Thought that we'd be the last to go
It is so strange the way things turn

Drove the night toward my home
The place that I was born, on the lakeside
As daylight broke, I saw the earth
The trees had burned down to the ground

Don't give up
You still have us
Don't give up
We don't need much of anything
Don't give up
'Cause somewhere there's a place
Where we belong

Rest your head
You worry too much
It's going to be alright
When times get rough
You can fall back on us
Don't give up
Please don't give up

'Got to walk out of here
I can't take anymore
Going to stand on that bridge
Keep my eyes down below
Whatever may come
And whatever may go
That river's flowing
That river's flowing

Moved on to another town
Tried hard to settle down
For every job, so many men
So many men no-one needs

Don't give up
'Cause you have friends
Don't give up
You're not the only one
Don't give up
You still have us
Don't give up now
We're proud of who you are
Don't give up
'Cause I believe there's the a place
There's a place where we belong

-.-


Lady Gaga

Så, ännu ett inlägg med Lady Gaga. Ellie, som kommenterade mitt senaste inlägg, jag har länge sagt att Lady Gaga är grym. Hon är verkligen underbar på alla sätt. Och min syster såg henne i Atlanta så när hon kom hem igår fick jag Tour program som jag bett henne köpa till mig! En underbar liten kreation med massor av heta bilder på Gaga. Om det var värt 20 dollar vet jag dock inte, det var lite tunt... Men ack så snygga bilder! Och på måndag kommer jag springa ut till brevlådan så fort jag ser brevbärarn för då ligger Fame Monster Super Deluxe Edition där och väntar, eller så får jag hämta det efter tre på Tobakshörnan. Isåfall blir det jobbigt! Menmen. Jag får klara mig. Jag fick även ett underbart iPhone-case av Hanna, med Lady Gaga på, såklart. Haha. Framsidan till The Fame. Det är slimmat och vann stort över Hello Kitty som jag köpte på Teneriffa. Fick även Adam Lamberts debut och ett örhänge i formen av ett M! Det var fina presenter! 
Och jag känner att, vem orkar läsa all text? Men jag har fått en kommentar om att det var som en bok som var trevlig att slöläsa så jag hoppas ni står ut! 
Till sist, en liten låt med Lady Gaga jag upptäckte igår. Som jag verkligen gillar.

Hair!

Får man inte enorm skaparglädje och inspiration när man ser Lady Gaga?! Jag vill köpa löshår och bara fixa ihop något häftigt! Såg Kulturnyheternas Decenniumkrönika och där visade den en kreation i hår av någon svensk designer, underbart ju! Men, alla gör väl kläder av hår nu? Nej, jag vill sy en kappa till mig själv med raka enkla linjer och en stor huva, inspirerad av Jedi. Haha. Men lägga till en sån där underbar brosch alla i Ringens brödraskap får. Eller ja, det sista vet jag inte. Haha.
Och ja, bilden ja, är ifrån Polaroids presskonferens där hon officiellt utnämdes till Creative Director inför nylanseringen!

Like an angel passing through the room

Älskar den här låten. Det är ABBA som gjort den från början, till skivan The Visitors från 1981. Och ja, den finns självklart i min ägo. Denna låt skulle nog varit med på Madonnas skiva Ray of Light eller Music. Jag vet inte. Fin är den i alla fall!

E.T.

Jag sitter och lyssnar på soundtracket till E.T. Det måste varit min favoritfilm när jag var liten. Åh, massor med minnen! Jag älskar E.T. Men jag har den inte... Inte än.

I blame Coco


I Blame Coco feat. Robyn - Caesar
I BLÅME COCO | MySpace Music Videos

Mamma har gått bort

Idag klockan 19 visade SVT en kortfilm vid namn Mamma har gått bort och jag såg de sista minutrarna. Det var så... fruktansvärt sorgligt och kom ju väldigt lägligt och se sånt här när jag själv upplevt det. Jag var tvungen att se hela men det är de sista minutrarna som är de starkaste. Idiotiskt att titta på det klockan 2 på natten, får se om jag kan sova.
Får tänka på Femte elementet istället, sjukt bra film. Men, kolla länken nedan för att se Mamma har gått bort. Åtminstone de sista minutrarna!
http://svtplay.se/v/1835447/kortfilm_i_svt/mamma_har_gatt_bort

FAB

http://gagadaily.com/gallery/displayimage.php?album=340&pos=3

Movies

Idag har jag tittat på film. Enchanted (prinsessa förpassas från tecknat land till NY och träffar drömprinsen Patrick Dempsey, fin roll av Susan Sarandon och fick enorm lust att se Snövit!), Trollkarlen från Oz (naturlig fortsättning på sagotemat liksom. Älskar MGM-kulisserna, det kan man kalla känsla!), Star Wars V - Rymdimperiet slår tillbaka (det är känsla det, dockor och inte datoranimation, riktiga landskap och underbara rollprestationer, inget slår orginalen men jag hatar scenövergångarna) och ikväll blir det Femte elementet.
Huvudet är bättre idag men jag har inte vågat duscha på det så det är fortfarande blod i skallen. Usch.

Ready steady go, everybody famous

Jag har inte hållt mitt löfte. Någon gång kanske ni får se bilder från Teneriffa. Men jag orkar inte. Idag har jag tittat på Spiderman 3, Star Wars IV och Behind enemy lines, och så Trauma såklart, och lyssnat på Starstruck med Robbie om och om igen. Men dagens mest minnesvärda var när pappa inte kunde sluta bråka med mig och jag slog huvudet i nattduksbordet... Det gjorde ont som fan, men det var väl inget mer med det så jag smällde igen några dörrar och satte på musik. Men det gjorde sablar ont så jag var tvungen att kolla om det syntes något. Gick in i badrummet och tittade i bakhuvudet. Allt jag såg var rött... Panik, slängde ihop datorn och rusade ner till mamma och bara lade mig i mina egna tårar med huvudet på köksbordet. Det blöder ju väldigt mycket från huvudet så det var sjukt läskigt, såret var 6 mm långt och 2 mm djupt... Mamma tryckte is och tejpade till slut ihop mig men det fortsatte blöda en stund. Jag har inte vitt hår längre...
Jag lade upp 94 bilder från Teneriffa på facebook precis. Albumet är öppet för alla så jag antar att alla kan kolla?Alla kan ju prova det här: http://www.facebook.com/photo.php?pid=3354820&id=565493505

Shake that rudebox

01.10. 4 januari. Vad jag gjort detta år: tittat på film. Idag var jag ute åtminstone. Gick och köpte godis inför filmkvällen. Det har varit Harry Potter, Star Wars, Ane Brun, Madonna, Dancer in the dark och jag vet inte vad. Jag slängde ihop en filmanalys om Green Mile. Mina föräldrar har pratat med två andra familjer om läxor och det visar sig att de hjälper sina barn, eller rentav gör deras läxor. Är det bara jag eller är det sjukt? Jag har alltid gjort mina läxor själv och när man är 15 år ska man väl ändå klara att göra sina egna läxor, än värre 17? Men tydligen inte. Mamma och pappa, hönsföräldrar? Kanske, men det har aldrig gjort åtminstone mina läxor. Men idag gjorde jag Daniels läxa... Men det är annan historia. Nåväl, jag tyckte det var kul. Konstigt. Men jag gör ju ingenting och jag älskar ju film så...
Den 19 börjar jag plugga på riktigt. Kollade kurslitteratur idag och så, har fått besked om studiebidrag med så nu är det bara hitta till salen i den enorma "nyckeln" till Högskola! Jag funderar på att skriva utav bara helvete och få ihop en bok... Men jag vet inte. Tycks alltid som dödtiden blir bara just det, dödtid.

If we let it be...

Jag vill tatuera mig. En text på armen, så som Lady Gaga ungefär. Älskar hennes text men det borde ju vara något mer personligt och jag älskar ovanstående text, från Dancer in the dark. För mig representerar den hela filmen, ovillkorlig kärlek och uppoffring och att vi själva har kraften att gå vidare på något sätt, eftersom vi själva dikterar villkoren. Jag tycker det står för kämparglöd. Jag ska inte tjata sönder orden, de är så vackra i sig själv. Jag har funderat på Madonnas låttexter men jag vet inte. Och något annat "motto" har jag väl inte. Vad tycker ni?

A new world

Train-whistles, sweet clementine
Blueberries dancers in line
Cobwebs, a bakery sign

Ooooh a sweet clementine
Ooooh dancers in line
Ooooh

If living is seeing
I'm holding my breath
In wonder, I wonder
What happens next? 
A new world
A new day to see

I'm softly walking on air
Halfway to heaven frontier
Sunlight unfolds in my hair
Ooooh I'm walking on air
Ooooh to heaven frontier
Ooooh

If living is seeing
I'm holding my breath
In wonder, I wonder
What happens next?
A new world
A new day to see
To see...

These are a few of my favorite things

GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!
Jag spenderade mitt nyår framför tvn med Sound of music! Lite lustigt att jag aldrig sett den men känner igen många sånger. Måste ju vara urmusikalen med adaptioner i Moulin Rouge, Dancer in the dark och Gwen Stefanis Wind it up. Låten My favorite things var väldigt bekant och jag kom på att Björk sjungt den och googlade! Dancer in the dark såklart, så den tittade jag på efter att ha sett den nerkortade konserten av Madonna. Men Sound of music i bagaget blev filmen än starkare och jag älskar när Björk sjunger My favorite things i fängelset för att försöka må bättre. Så lagom till tolvslaget satt jag och grät till det... Finns det bättre sätt att fira nyår? Haha. Jag är nöjd åtminstone!
"They say it's the last song.
They don't know us, you see.
It's only the last song
If we let it be."