Be my baby

Det är fan inte dåligt iaf. Haha.
GODNATT, SES OM TRE VECKOR!

Hör du ljudet av juli där utanför?

Spenderar dagen ömsöm i solen ömsöm med att packa. Nytt nagellack: Miss Stone Heart by H&M.

I'm right over here, why can't you see me?

Robyn live @ the Rimmel Room
Fy fan vad vackert.

Try sleeping with a broken heart

Love. På torsdag ser jag henne igen. Och Kent, för första gången.
Idag har jag mest legat i solen, och så var jag på Sex and the City 2 med Hanna. Den var nog inte så bra som trodde men rolig, Samantha är bäst. Men gud, de har verkligen gjort det mer gay än någonsin. Liza Minelli liksom? Och Paula Abdul. Haha. Tycker dock Penelope Cruz kunde spelat sig själv när det ändå var galapremiär liksom.

Midsommar och sånt

Hola!
Jag har varit helt slut, sov till halv två idag efter tre veckors jobb och bara två lediga dagar, av vilken jag var en i Stockholm. Sjukt slappt jobb, men har ändå varit tvungen att gå upp tidigt. På midsommar jobbade jag och sen var jag hos Hanna och grillade och festade lite lagom. Det var mycket trevligt. På söndagen jobbade jag på Danish Crown och det var sjukt jobbigt, men bra pengar. På kvällen badade vi bubbelpool hos Amanda.
Köpte tågbiljetter idag. Åker till Peace and love på onsdag, och åker därifrån till Åre på söndag, därifrån åker jag med mormor och morfar nästan hela vägen hem på måndag den 12e, men hoppar av i Kristinehamn varifrån jag åker till Arvika och är där i en vecka. Den 19e åker jag hemåt, genom Oslo. Det var det billigaste och så får det bli.
Amanda och Gustav på Midsommarafton
Det gick inte vända. :/ Men, jag gick förbi Westers och såg till min förvåning att de har en reproduktion av mitt självporträtt i skyltfönstret! Har ingen aning om hur länge det varit där, men det är ju tre år gammalt säkert och är från inbjudningskorten till vår utställning Inblick som jag hade med några klasskompisar på Tändsticksmuseet.

Kvällssol


Nej, Apple

Här sitter man och undrar varför ens iPhone inte har några nya funktioner när man har uppdaterat till OS 4.0, så får man reda på att alla funktioner som man vill ha bara fungerar till iPhone 3GS och 4 och INTE 3G som JAG har. Fuck. Nej, Apple. Det var första gången jag blir besviken på dig.
Jag gläder mig själv med dagens leverans:

På spaning efter den tid som flytt

"Vanan är en skicklig men väl långsam rumsinrederska, som till en början låter en plågas i veckotal i en provisorisk bostad men som man trots allt är tacksam över att kunna anlita, ty utan den och överlämnad åt sig själv skulle man aldrig kunna göra ett rum beboeligt."
Proust - Swanns värld (Del 1)

Min rädsla för döden än en gång förstärkt

Jag skriver på min novellsamling/historia som har arbetsnamnet Min rädsla för döden än en gång förstärkt. Just nu skriver jag en historia om ett bårhus, om en ung man som börjar arbeta där. På bårhuset finns en äldre man som arbetat där sedan han var ung och hans människosyn fortfarande var normal. Man kan nog säga att den handlar om rutin och om människans benägenhet att falla in i mönster och bara göra sitt jobb. Att liksom allt kan vara speciellt i början, att man kan se personer bakom de döda, men att ju längre tiden går så blir jobbet inte mer än ett jobb och människorna inte mer än kadaver. Och det är är slutet, tror jag:

Det kommer en tid då den yngre blir den äldre, en tid då den äldre slutar arbetet och slussas vidare precis som kropparna på bårhuset. Men det är inte den äldres kropp som är död, det är hans själ. Och så pågår arbetet innanför bårhusets väggar i ett evigt kretslopp.


What you waiting for?

Läste ut Ro utan åror på jobbet och ska man vara kritisk och inte bry sig om människan som faktiskt skrev den så kan ju säga att den var ganska tunn och dåligt skriven. Den var på 230 sidor men läste ut den på en dag för att texten var närmast barnslig. Det bästa med boken var förordet. Om man nu tittar på människan där bakom, som faktiskt dog i ALS och skrev boken in i döden så är det ju en gripande bok, men jag vill ha mer kött på benen. Den saknade liksom djup och var för förenklad. Menmen.
Shoshana från USA var här på kvällen och vi fick prata lite engelska och det var trevligt. Hon är i Sverige i sex veckor i sommar.
Uppdaterar min iPhone gör jag också. Multitasking, kamerazoom och allt var det innebar. Men tid tar det, som utav bara helvete. Menmen.

På spaning efter den tid som flytt

Fint på jobbet idag. Satt i solen hela dagen och läste. Efter jobbet var jag på Biblioteket och lånade de två första böckerna i Prousts romansvit På spaning efter den tid som flytt, men först ska jag läsa Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist, reportern som dog i ALS.
Och det var väl allt, haha. Och ja, jag vill tatuera rosen från Depeche Modes album Violator någonstans.

Monochrome

Visst var det inne med monokromt? Jag kör hela vägen, med håret också. Haha. Och jag vill ha långt hår igen! Luggen är ju nääästan lång nu, hahaha.
Och det här: GUD vad bra
Oskar Linnros – Vilja Bli

Party @ Karlssons

Bara jag som tycker vi ser ut som en assnyggt par?
Lördagen var min enda lediga dag mellan sex och sju dagar arbete i sträck. Tänkte bara slappa men så var Adam i stan och ville att jag skulle till Bongo, så jag tog chansen att ha lite skoj - tänkte att det är jag värd. Kom dit vid halv nio och köpte på mig fyra öl/cider och pratade och hade trevligt. Gick på toa tre gånger varav två gånger tjejer försökte locka in mig på toan. Kul alltså. Hahaha.
Lite senare kom Marcus och det var då kvällen började på allvar. Full och glad köpte han öl till mig och Adam och fixade senare in oss på Karlssons där han betalade mitt och Adams inträde, vi gick före hela kön dessutom. Väl inne träffade vi Marcus kompisar som försåg oss med varsin jäger och drink och så fortsatte kvällen. Adam blev utslängd och jag och den andra killen dansade vidare och jag fick mer drinkar och shots innan jag vid halv två tog en taxi hem, som jag inte betalade för nej. Alltså, en sjukt fin kväll. Fick sitta utanför huset och gå några varv runt det innan jag kravlade mig in i sängen.
Mådde inte så bra på jobbet idag ska väl tilläggas...

Sångens bekännelse - Harry Martinson

Det finns saker vi varken vill veta eller tro: att blommor är blinda, att månen är död, att näckrosen ruttnar till höst. Lyror har sin sång. Känslan har sitt språkspel. Ord vid ord i ringar dansar sina turer in i skogsdimman under måne röd. Ett kringdrivande språk av drömmar i vilka behaget är uppsökt och givet i kraft av viljan till en förskönande hövlighet mot den alltid säkra och fult ruttnande döden. Inför dessa utsikter blir orden självmant älvor. Omodernt sagosvängande med sina liljekjolar. Utstrukna ur vetandet, söndergranskade. Ändå levande och uppstigna till dansyrseln under en egen tro och dansande dess turer till tonerna av vårt språkspel i den nattliga dalen.

Compadre

Efter Lady Gaga så var jag på Compadres spelning, det var grymt. Nu såhär en månad efter så lyssnar jag på de på Myspace. De är grymma och att det är min kompis Nadia som sjunger är ju ännu roligare, och kolla bara hur snygg hon är. Lyssna!
http://www.myspace.com/compadremusic

Författaren, världen, språket - Marie Louise Ramnefalk

"Den slutgiltiga obehagliga sanningen är att vi skall dö. Oavsett vad vi tror följer sedan, skall vi dö från detta liv. I själva verket dör vi oupphörligen i detta liv, vi dör i varje ögonblick, även om vi strax uppstår till nästa. Och de levande minnena påminner oss om dessa villkor för vår existens. Men kitschmänniskan vill inte dö alls och inte lära sig dö. Så får hon en oförmåga att stå ut med själva livet, det innehåller för mycket död, det måste förses med fotoalbum och konserverade minnen att krampaktigt hålla fast vid. Så tar hon effektivt död på sig, av fruktan för döden."

HAHAHAHA

"En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka."
"Huden hos en vuxen människa väger 2,7 kg, nästan dubbelt så mycket som hjärnan."
"Iguanödlan har två penisar."
"I Nevada, USA är det olagligt att rida kamel på motorvägar."
"En gris-orgasm vara i 30 minuter."
"Mer än 2500 vänsterhänta personer dör årligen av att använda produkter anpassade för högerhänta."
"George W. Bush var cheerleader i skolan."
"Alla klockor i Pulp Fiction står på tjugo över fyra."
"En cigarett tar bort ca 5 minuter från en rökares liv." (Alltså förkortar jag mitt liv med minst 20 min per dag)
http://www.onodiginformation.se/

It feels better than love

ÄLSKAR!

25 mest spelade

25 mest spelade i iTunes:
(Titel - artist - antal spelade gånger)

Bad romance - Lady Gaga - 163
Dance in the dark - Lady Gaga - 141
Telephone - Lady Gaga - 140
Alejandro - Lady Gaga - 138
Speechless - Lady Gaga - 134
So happy I could die - Lady Gaga - 124
Monster - Lady Gaga - 116
Teeth - Lady Gaga - 115
Paparazzi - Lady Gaga - 81
Celebration - Madonna - 81
Dancing on my own - Robyn - 71
Poker face - Lady Gaga - 63
Cry when you get older - Robyn - 58
Lovegame - Lady Gaga - 54
None of dem - Robyn - 48
Eh, eh - Lady Gaga - 47
Jag vet en dejlig rosa - Robyn - 46
Beautiful, dirty, rich - Lady Gaga - 44
Back to the 80's - Aqua - 43
Hang with me - Robyn - 43
Just Dance - Lady Gaga - 39
Be my valentine - Svetlana Loboda - 38
Don't fucking tell me what do to - Robyn - 38
The Fame - Lady Gaga - 36
Fembot - Robyn - 34

Det är Robyn och Lady Gaga som gäller med tre små bubblare. Haha. Hela Fame Monster i toppen och hela Body Talk klättrar mot toppen. Ja.

I need some brown sugar

Jobbat idag med ja. Varmt som tusan, så sol blev det. Fick sluta tre och gick hem längs Vätterstranden. Det är sjukt skönt att gå där, och så har man ju ganska mycket snyggt att titta på. Haha. När jag kom hem lade jag mig i solen och somnade i två timmar. Haha. Nu är jag hungrig.
Nytt halsband har jag också, från Topman.
Btw, mamma kallade mig neger idag.

Onsdag

Dagarna rullar vidare. Idag var det fina vädret tillbaka och jag låg i solen hela dagen på jobbet, väldigt skönt. Lite långtråkigt med dock. Men brun blir jag, och det gillar vi. Jag fuskade lite också, skjortan jag ska ha i Ryggåsstugan var så jävla varm så den slängde jag åt fanders och satt i min U2 Wartröja istället. Mycket skönare. Som att vi hade några besökare ändå? Nej.

Stockholm

Jag anlände till Stockholm 15.20 och vandrade runt längs Drottninggatan och Kungsträdgården till klockan 16.30 då jag började köa till Robyn på Bengans.
Så kom hon och var så jävla snygg så jag dog. Jag träffade tre andra tjejer och en kille som var astrevliga och asnervösa de också. Vera hette hon som tog kortet. Robyn var så söt. Först signerade hon Body Talk Pt. 1 och sen langade jag fram bunten med Robyn 2007, Robyn 2005, Rakamonie, Don't stop the music, My truth, Robyn is here US, Robyn is here. Hon frågade om hon skulle skriva mitt namn på alla och jag sa: "Det är så många! Om du orkar så får du gärna göra det!" "Det gör jag sade hon!" Så hon skrev till Marcus på Robyn och sen såg hon hur många det var och sa: "Jag skriver nog bara mitt namn, det är ju allihop! Vi måste ju tänka på de andra i kön!" "Visst!" sa jag lika glad. Efter det signerade hon även en plansch och så tog vi kort. Hennes management eller något tyckte det var kul, Robyn sa också att det var kul, att jag hade alla skivor och att jag fick alla signerade. Fett nice!
Jag vandrade ensam en stund till efter Robyn, helt lycklig och skakig. Åt i Gamla stan och sen träffade jag Anton och såg Darin i Kungsträdgården. Det var... trevligt. Men Darin är ju ganska så dålig faktiskt. 22.45 satte jag mig på bussen och anlände till Jönköping i soluppgången.

Helgen (I TEXT)

Klassfesten var riktigt lyckad faktiskt. Det blev ingen grill men vi köpte pizza istället. Många kom och vi hade jättekul. Rökarna satt på altanen och rullade cigg och de andra satt inne och drack. Haha. Nej, men alla var med alla. De flesta drog till Bongo vid halv tolv typ, så då satt jag, Hanna, Amanda, Toni, Tua och Krissu kvar och kedjerökte en stund till innan de också åkte hem.
Jobbet idag var ganska stressigt, men kul. Kom 550 personer (till skillnad från 1 häromdagen...) på tre timmar till Ryggåsstugan. Tjärnade smör också, asgott blev det faktiskt.
Imorgon åker jag till Stockholm! Ska på Robyns skivsignering och så ska jag nog träffa Nadia och någon av de tusen killar som skriver på QX just nu. Haha. Vi får väl se. Anton från Andra Avenyn blir det nog säkert iaf.
Och nej, jag har inga bilder...
Och ja, jag är tydligen olagligt snygg och har ett ansikte to die for. Allt enligt QX. Give it to me! I crave it!

Like an angel passing through the room

Träffade Amanda och Liw en stund på kvällen, Hanna kom senare. Vi satt på uteserveringen under parasoll på Coffehouse by George och tittade på studenter bli dyngvåta både ut- och invändigt. Det var trevligt.
Nu ska jag sova och imorgon blir det jobb 10-17 och kl 19 kommer klassen hit! Det är ett år sedan studenten och dags för återträff. Det ska bli grill, vi får väl se hur det går med det.
Dagens album: ABBA - The Visitor

Jag vill alltid älska

Jag skriver igen. Skrev om Alva och kom ihåg låten som spelades på begravningen. Lyssnade på den och bröt ihop. Det är så sorgligt. Det är väl fem år sedan nu, om inte mer och ändå minns jag precis hur det såg ut.

-

Min rädsla för döden än en gång förstärkt

U2360°

Häromdagen fick jag hem U2360° Live at the Rose Bowl Super Deluxe Edition, såg den direkt. Får minnen från 1 augusti förra året, det var magiskt. Scenen är riktigt monstruös och helt otrolig. Det var en riktigt bra konsert och en riktigt bra DVD.

Fantastico

Fint alltså. Haha.

Dröm V: Döden på flaska

En man köper en 50 cl flaska Coca Cola på Statoilmacken han kör förbi, som han gör varje gång han åker ut till golfbanan. Vid tredje hålet öppnar han flaskan och sveper den. Tjugo minuter senare faller han död på greenen. Obduktionen visade på förgiftning som lett till en hjärtattack.

Jag läste artikeln i lokaltidningen för flera år sedan, men än idag påverkar den mig. Kan en man dö av förgiftning av en Coca Cola, vad kan inte döda en? Vad får en människa att förgifta en Coca Cola? Sedan den dagen lyssnar jag alltid efter pyset när jag vrider upp korken på flaskan, lyssnar så att förseglingen inte brutits. Ändå får jag alltid en känsla av obehag genom kroppen när jag tagit de första klunkarna. En il av rysningar längs ryggraden och ett allt snabbare hjärta. En yrsel som får synen att suddas ut. Jag tittar alltid på mina händer som skakar som asplöv i vinden. Nästan paranoida tankar – som döden är en svart skugga som ständigt vilar över mig, väntar på att slå till. Jag intalar mig själv att det är inbillning, men slänger flaskan i närmsta papperskorg.

Och ändå köper jag en till en vecka senare.BTW. Fint att min mamma postar kommentarer under signaturen Realisten.

Hiroshima mon amour

(från 2:15)
(till 5:40)
Början är så vacker <3

I keep dancing on my own

Det är bara Robyn i högtalarna idag. Hon signerar sin nya skiva på Bengans i Stockholm på måndag och jag dampar för jag får inte låna bilen och är nästan pank. Jag ska FAN hitta ett sätt att ta mig dit. Jag kan ha fått en snille: sista-minuten-biljetter Göteborg-Stockholm på Tradera och så köpa en biljett till Falköping eller Skövde bara. Jkpg-Fkpg kostar ca 50-60 och har man tur kan man få Traderabiljetterna jääävligt billigt. Jag MÅSTE åka, fatta det CPMAMMA OCH PAPPA!

Gaga? No, Edward Vigiletti


Alejandro

EPIC!

I keep dancing on my own

Det är tomt här i bloggen. Jag har jobbat sen sist, hela veckan har jag bara legat i solen på jobbet och läst Kafka. Har slappaste sommarjobbet någonsin tror jag, men jag klagar då inte. Har fått sluta tidigare ett par dagar med, fint. I lördags skulle jag jobba på Danish Crown men vaknade med förkylning och ont i huvudet och halsen så jag sjukanmälde mig. Mådde väl inte bättre idag men släpade mig upp för OBt. Fick dock gå hem halv tre, men det var faktiskt skönt att få göra det. Jag är helt slut och har lite svårt att andas. Imorgon jobbar jag på Fågelmuseet igen. Men det ska ju bli regn så någon solning blir det väl inte... Får väl sitta vid elden i Ryggåsstugan och läsa, vilket är mysigt det med - alldeles ensam i stilla ro och bara tänka. Ja, det ser jag nog fram emot.

Alejandro (Teaser)

Det är förjävla snyggt alltså, men Vogue någon? Slutposen där, <3

Can't you see we're playing with fire?

Allt går så bra att jag funderar på att citera Charlotte. "Jag är rädd, jag är så lycklig. Men något har gått fel med alla er andra, så varför skulle det inte göra det för mig?" Tyvärr har jag ju inte bajsat på mig heller. Den glada nyheten är ju då, som säkert alla redan sett på Facebook aka 10-talets kommunikation, att jag flyttar till 3a på Majorna 1a augusti! Ska bo med två systrar som verkar jättetrevliga och rummet var jättefint, med utsikt över Götaälvbron och tio minuters promenad från Slottsskogen. Hyran är bra den med. Så ja, det känns ju ganska så bra. Inom loppet av tre dagar har jag kommit in på utbildningen jag helst vill gå OCH skaffat boende. Flyt eller vad? Så här ser huset ut:

RSS 2.0