Det går bra nu

I lördags var det Bongo med Adam, Gustav, Max, Fredrik typ. Vi började kvällen på vätterstranden med vin och sånt där, drog till Bongo, drog till vätterstranden igen för att senare efterfesta hos Max. Såg solen gå ner och upp och somnade fyra. Gick hem med Adam klockan 10 på morgonen efter några timmars sömn. Det var en sjuk kväll. Fin.
Söndagen var lugn. Var hos farmor och farfar och fikade och fick en Aladdin för att jag kom in på Dômen! Tårtkalas var det även för att fira alla mödrar.
Idag började sommarjobbet och jag började dagen med att prova ut allmogekläder. Yllebyxor, Emilmössa och skjorta och väst. Det är fint alltså. Bild finns på facebook. Jobbet sen? Jag och Torre satt i solen och gjorde ingenting mest hela dagen och fick gå hem vid halv fyra. Lägligt kom mamma och hälsade på då så jag fick skjuts hem.
Imorgon Göteborg och lägenhetsvisningar!
Morgondagens agenda:
06.00 Avgång mot Landvetter för att lämna Hanna, Fika och Julia
08.00 ca Lägenhetsvisning Majorna
10.00 Hämta arbetsprover på Dômen
10.15 ca Lägenhetsvisning Mölndal
13.00 ca Jobb Fågelmuseet
Och veckans:
Ons-fre 10-17 Jobb Fågelmuseet
Fre kväll Bongo med Franco
Lör-sön 07-20 Jobb Danish Crown
Mån-ons 10-17 Jobb Fågelmuseet
Nästa lediga dag: Torsdag 12/6

You can cry when you get older

Bilder från Göteborg (http://asandberg.blogg.se/)

Alejandro

Lady Gagas The Fame Monster slog idag ner Michael Jacksons Thriller från toppen när Alejandro gick in som nummer 9 på United World Chart. Härmed har Gaga 7 Topp 10 hits från ett album, över Jacksons 6. Det är det enda album i historien som åstadkommit detta. Love u Gaga!

Och det här är ju gammalt, men jag har inte delat det med er:
Lady Gaga is amped up for the anticipated premiere of "Alejandro," the latest single to come from "The Fame Monster".
"Alejandro" is slated to premiere soon.
Speaking of the video, which reportedly features her dressed as Joan of Arc, Gaga says it is about the "purity of my friendships with my gay friends and how I've been unable to find that with a straight man in my life".
"It’s a celebration and an admiration of gay love – it confesses my envy of the courage and bravery they require to be together,' she goes on to say. "In the video I’m pining for the love of my gay friends – but they just don’t want me."
Ge mig videon NU!

I keep dancing on my own

Hallo! Det var några dagar sedan. Det här var min vecka:

Tisdag
Jag och Amanda var i Göteborg och shoppade och lämnade in arbetsprover till Dômen. Det var fint. Mötte upp Jennie och gick på stan. Jag shoppad massor med tröjor på Monki, leggings på Gina och True Blood-t-shirt bland annat. Även en underbar väska på second hand.
Onsdag
Jobb hela dagen och Bongo på kvällen med Nadine, Millan, Minna och så. Mycket trevligt men på grund av utmattning (tror jag) blev jag asfull. Men det är kalas.
Torsdag
Träffade Nadine och tittade på balen. Det var ganska tråkigt, men jag och Nadine hade kul. Det var mycket roligare när man själv gick där. Såg min chaufför och Rollysen jag åkte i också. Fint. Jag gjorde även ett örhänge/brosh influerad av Robyn. Nadia blev kär och köpte ett av mig. Om det är någon mer som vill så är det bara säga till. Priset? 150 kronor med silverörhänge.
Fredag
Jobb 7-15! Sade jag att jag fixade jobb till Amanda? Haha. Hon ska jobba alla helger hela sommaren. Fint. Och idag fick jag även reda på att jag kom in på Dômen vilket betyder att jag flyttar till Göteborg i höst. Lycklig eller vad? Hur länge har jag inte drömt om att flytta hemifrån, få måla och bo i Göteborg?! Jag grät nästan av lycka när jag såg antagningsbeskedet på jobbet. När jag gick in och jobbade efter rasten frågade mina kamrater vad jag hade ätit för att få sån energi. "Ingenting", sade jag och log.

Nobody

"Nobody will ever be the new Madonna. Nobody will ever take her place. What Madonna did for feminism and for women all over the world, for the sexual revolution, can never be replicated because it has already been done."
Lady Gaga
Mitt huvud kom på värsta mashupen idag. Spelade Paparazzi i hjärnan och sen plötsligt - så bara - Now I'm following you med Madonna. Asbra ju!
I'm your biggest fan, I'll follow you until you love me
Now I'm following you

Eh eh

Det var visst ingen video till klippet. Fan. Menmen, bra var det. Glee alltså.
Blev hemskickad klockan fem från jobbet idag för vi var överbemannade. Det var skönt och jag klagar inte även om jag förlorade lite pengar på det. Ska ju jobba imorgon med så. Och det är väl allt kul jag har att skriva.
Eller ja, mitt skulderblad pirrar som det är på väg att somna hela tiden. Intresseklubb.

Total eclipse of the heart

FANTASTISKT!

Kortkort

Jag sov inget vidare inatt och jag mådde konstigt och så, så jag jobbade bara till tre idag. Mådde illa, såg konstigt och var helt slut och yr typ. Kul verkligen. Hoppas jag får bra imorgon när det är RÖD dag och jag tjänar ASMKT. Lade mig i solen och sov när jag kom hem, i mina typ-nya badbyxor. Asfina från HM. Det ni. De ser ut ungefär såhär:
Men ja, de är ju ganska korta så. De är iaf turkosa och lila och är från Water Aid HM. Ikväll blir det till att ta det lugnt och försöka sova ordentligt inför imorgon - och måndag. Ska nog titta på 27 dresses lite smått och äta GODIS!

Hold me and love me

NU har jag skickat in uppsatsen! Och nästan klistrat upp allting till antagningsproverna till Dômen. Det blir nog bra.
Hejdå på ett tag. Haha. Jobb jobb och åter jobb.

<3

Robyn 'Dancing On My Own' (Official Video) from Robyn on Vimeo.

 

OCH HÄR ÄR DEN! GOD! <3


I keep dancing on my own

Love! Videon kommer idag.

AH!

Damn!

Retro Dance Freak

Skrev på Otto Dix ett par timmar på bibblan innan Teckningen. Det var sista gången, och det känns lite konstigt att jag har "sommarlov" nu igen. Redovisningen av vårt grupprojektarbete gick bra i alla fall.
Fick jobb lördag, söndag, måndag, onsdag och fredag. På tisdag åker jag till Göteborg med Amanda och på torsdag är det introduktion till sommarjobbet.
Ikväll har jag skrivit lite på Dix och lite på annat. Imorgon måste jag fixa allt inför Göteborg.

Nix Dix Pix

Otto Dix. Dagens har spenderats med denna konstnär på biblioteket, och inatt. Jag och Anna träffades på biblioteket och samlade fakta för våra uppsatser. Varför har jag aldrig varit på biblioteket och pluggat innan? Det är jättebra ju och jag hittade massor med bra fakta jag aldrig skulle hittat annars.
Efter det hade vi Konstvetenskap på Länsmuseet och fick gå in i arkiven - inte lika kul som jag trodde kanske, men ganska så intressant. Såg Mullsjö folkhögskolas utställning och Sara och Jessicas underbara tavlor och blev ju ganska sugen på att gå där och själv få ställa ut på Länsmuseet - men så vill jag bort från denna stad. Vi får väl se.
Efter det gick jag och Anna tillbaka till bibblan och pluggade lite mer, tills det stängde. Kvällen spenderades med mina favoritvänner Grey, Sloan, Sookie, Bill, Kate, Sawyer och Locke.
Nu är klockan 1.18 och jag borde sova, men jag kom ju in i plugget igen!

Lying sleepless

Så det kan gå när man har tråkigt.

Alejandro

LISTEN UP, den första stillbilden från Lady Gagas kommande video till Alejandro har släppts - och jag vet inte vad jag ska tycka. Jag fick nästan en chock när jag såg den och tänkte "det där är inte Gaga". Jag tror att videon kommer vara superb men det här får mig att bli lite orolig. Är det här nästa look? Slickad katt typ? Jag tror inte jag gillar kläderna heller. Det är inte samma WOWkänsla som när bilderna från Telephone släpptes precis...

Tisdag

Idag har jag laddat ner cirka 200 olika livelåtar och pre-Gaga med Lady Gaga. Galet bra alltihop. Jag har även... försökt arbeta på min konstvetenskapuppsats om Otto Dix men det har inte gått så jättebra. Jag tror jag har hittat lite bra fakta men det är jobbigt. Det är konstigt hur man kan se fram emot att plugga när man inte gör det och när man måste så orkar man verkligen inte. Menmen, den ska ju in på torsdag så det är bara att skriva. 
Daniel har 40 graders feber med, må han inte smitta mig.

Don't give up

Björk fick Polarpriset och JPs nöjeskrönikör är bitter och vill att Kate Bush ska gå före ("lyssna bara på Hounds of Love, mästerverk"). Utan Kate ingen Björk. Nene. Jag hittade den här låten iaf. Frågan är om inte Lady Gaga fan gör den bättre? Haha. Fina videor också

A real man

Det här KAN inte vara seriöst. Det är så sjukt pinsamt. Och vad är grejen med golfklubban? Leker hon Elin Woods?

I wish you were here

Jag lyckades ladda ner Stefani Germanottas EP Red and Blue, och jag älskar låten I wish you were here. Lyssna!

Gaga

Fixade till ett par bilder så jag kan ha de som bakgrund på min iPhone! De två översta är mina absoluta favoriter!

Om bland tusen stjärnor

Köpte Om bland tusen stjärnor av Per Ragnar (det är den onda gubben i Låt den rätte komma in), en tankebok om döden. Jag har tittat lite snabbt i den och föll för den här dikten, den beskriver döden på ett sjukt fint sätt som känns helt förståeligt men ändå bisarrt, typ.
Det ni såg var två vänners adjö
Det var skilsmässan mellan kropp och själ
Det var ett farväl mellan muskelsystem och rörelse
Det var nervernas avsked
Från sinnesförnimmelserna
Kärlsystemets försök att hålla kvar livselementet
Hjärnans upplösning av sin gemenskap
Med förståndsprincipen

Björk får Polarpriset!

"The Polar Music Prize 2010 is being awarded to Icelandic artist Björk. With her deeply personal music and lyrics, her precise arrangements and her unique voice, Björk has already made an indelible mark on pop music and modern culture at large, despite her relative youth. No other artist moves so freely between avant-garde and pop. With her albums and videos, Björk has taken avant-garde to the top of the charts. She has also always embraced technological advances, combining computers with ancient sounds. Björk has introduced an arctic temperament to popular music and shown how passionate and explosive it can be. Björk is an untameable force of nature, an artist who marches to nobody’s tune but her own."
Det gillar vi. 30 augusti är det utdelning och då kommer hon hit. Kolla in Expressens exklusiva intervju: http://www.expressen.se/kultur/1.1990769/bjorkarnas-drottning

Hard work work

Vilken helg. Jag har... jobbat och sovit. Det är fint, men jobbigt. Imorgon ska jag sova ut. Fick jobb pingstdagen, nationaldagen och midsommardagen idag, det är 4000 om dagen de tre dagarna och det KAN man ju inte tacka nej till!
På torsdag ska jag lämna in min uppsats om Otto Dix med, som jag knappt börjat på på grund av allt jobb, och så har vi redovisning på Teckningskursen, sen är skolan slut och det är sommarlov - kind of. Sen börjar sommarjobbet och så. 24-25 maj ska jag lämna in arbetsprover till Dômen, tänkte ta bilen och undrar om någon vill följa med till Göteborg och kanske shoppa lite, ha det mysigt? Vill ju inte åka själv.

Marcos habibi!

"Marcos habibi!" "Jalla!" "Irani. *dansar*" var lite man fick höra av linjeansvarig på jobbet idag. Asrolig tjej alltså, haha. Tyckte jag var smal, såg smart ut i mina glasögon, borde vara fotomodell och tyckte att världen vore bra om alla vore som mig och jobbade på och struntade i andra - tills hon såg mig röka. Haha.
Det var även slagsmål i lunchrummet. Mohammed vs Minns-inte, slutade att Mohammed ringde hela arabsläkten som stod och väntade utanför fabriken när jag åkte hem. Fint alltså.
Imorgon blir det jobb med samma människor, 7-20. Godnatt.

Baby loves to dance in the dark

Lady Gaga - The Fame Monster Limited Edition USB Drive (det ser ut som jag är helrakad haha)
Fick världens snyggaste USB idag! Mumsfilibabba! Jobbade "bara" till fyra idag, skönt att det inte blev till sex. Imorgon kör jag igen, får väl se om det blir till åtta, då får man tydligen typ 250 kronor extra för att man jobbar 12 timmar, och det tackar jag ju inte nej till. Idag var jag riktigt styckare alltså, skar ytterfilér och stod i ringbrynja och ringbrynjehandskar och sådär. 
Inatt drömde jag mardrömmar om att mamma raderade massa program på vår inspelningsbara boxer - vilket är sant, för det gör hon jämt, men att jag ska drömma om det också liksom? DET är sjukt.

Show me your teeth!

Igår var jag hemma i en halvtimma. Jobbade 7-18 och när jag kom hem kastade jag mig i duschen och drog till Amanda för grillkväll med bastu och bad. Regnet öste ner men vi grillade tappert på balkongen och hade det trevligt. Var astrött efter jobbet dock, död i ryggen, men det var kul att göra något och jätteskönt att basta och bada i utomhusbubbelpoolen. Pratade massor och hade mycket trevligt. Plötsligt var klockan 1 och jag drog mig hemåt.
Idag är kusinerna och Toni här så de kommer hit idag så ska vi grilla. Åt lunch där med. Imorgon blir det jobb 7-18 och på lördag och söndag 7-20. Jag kommer vara död på måndag...
Pumpar Gaga för lite energi.
Visste ni att jag älskade Terence Koh innan Gaga? Tycker det är undebart att de arbetar tillsammans på en del grejer! Vem får idén att gjuta in sitt eget bajs i guld liksom? Och Gud, älskar att han pratar låtsaskinesiska! DET HÄR är performance art.

Tisdag

Idag sov jag ut en stund. Men det blev nog ganska sent inatt med. Jag har städat lite och sen kom Amanda och Toni hit och pratade en stund. Trevligt. Blev inbjuden till grillkväll imorgon med bad och sådär, det var så länge sen sist så det blir asnice! Fick även jobb imorgon, har inte jobbat på två veckor typ så det är bra.
Nu börjar tv-kvällen: Ugly Betty, Desperate Housewifes och Cougar Town och så inspelning på Mentalist och Good Wife.

Klippt var det här



Jag tog en sväng med rakapparaten.

Måndag

Asseg dag idag. Är fortfarande trött sen helgen och kunde inte sova inatt. Det suger. Jag vill till Stockholm igen. Jag vill inte vara i Jönköping. Haha.

LADY GAGA @ Globen

"Den avslutande Bad romance hade också, med största säkerhet,
fått självaste Her Madgesty att gråta av avund." - SvD

"Konserten är oavbrutet intressant, man sitter storögd
och förväntansfull som ett barn."
- Expressen
Ja, så var helgen över. För att svara på SvD: Hung Up från Confessions Tour är den bästa avslutning jag sett på en konsert men extasen i Gagas episka popklassiker Bad Romance är otrolig och när jag förstod att den skulle komma grät jag för att jag visste att vi hade nått fram till The Monster Ball, the greatest party on the planet, och att konserten skulle vara slut. Från första låt, den underbara Dance in the dark där Gaga intar olika poser bakom ett skynke, till Telephone som får hela arenan att dansa och sjunga och blodet att spruta, till Poker Face, en glittrig dansfest utan dess like, till The Living Dress i So happy I could die (vilket nog alla i arenan var) till Paparazzi med en giganstisk muräna och fyrverkerier från bröst och underliv till discostjärnan Bad romance. Brinnande pianon i Speechless och en röst som skär genom skallen med klarhet och en kropp som får varje bög att sukta efter Gaga, mellantalen, hyllningen till "all my swedish gayboys" i Boys boys boys, gummiklänningen i LoveGame. Var ska man börja, och var ska man sluta? Det är en underbar show från första till sista ton, med 26 klädombyten och alla Gagas låtar utan fyra. Nu längtar jag bara till Malmö.
Kolla även in Adams blogg här

Gogo for Gaga

Gaga @ American Idol
OM EN TIMMA ÅKER JAG TILL STOCKHOLM FÖR ATT SE LADY GAGA,
OCH DET KOMMER BLI BÄSTA HELGEN I ÅR. ÄR SÅ JÄVLA PEPP!

Genus

Idag har jag diskuterat genus i konsten och inte kommit fram till så mycket. Tycker inte kön är avgörande inom konstens uttryck utan individen, men dock finns det skillnader på andra nivåer och att kvinnor är underrepresenterade inom konsten är ju självklart och varför kan man undra. Det var tydligen så att det Nationalmusem (tror jag) gjorde en undersökning av vad de köpt in för konst under en period och det var nästan bara manliga konstnärer, och det visade sig att det var kvinnliga intendenter. Kvalité ska ju stå över genus, men frågan är bra att diskutera.
Mormor och morfar var här på kvällen. De hade köpt ny bil - igen. Morfar är galen i bilar. Den här gången en automatväxlad dieseldriven Toyota Avensis för sisådär 330 000. Galet. Men fin var den. Jag hade bakat negerbollar så det åt vi och drack kaffe sen tittade jag på Grey's Anatomy, True Blood och Lost.
TVÅ DAGAR NU ALLIHOP! GAGA OH LA LA! KOMMER JAG ENS KOMMA HEM LEVANDE?

Millennium

Idag såg jag slutligen Luftslottet som sprängdes. Måste säga att alla filmerna är bättre än andra svenska deckare, men fortfarande lite schablonartade. Vad handlar första filmen om egentligen? Den står ju ut från de andra där all fokus läggs på Lisbeth - som är det bästa med hela serien - första filmen är ju bara någon introduktion till henne. Jag tyckte kanske att tempot kunde varit snabbare i den sista filmen och slutet kunde varit bättre - filmen handlar ju faktiskt bara om en rättegång, men visst var det spännande. Men jag ska inte vara så negativ, jag har bara inte drabbats av Millenniumfebern som alla andra.

Interview

Jag ÄLSKAR det här. Så sjukt snygga bilder och remixen på Revolver (David Guetta är det som gjort den), mums.

Om jag vänder mig om

Var och tittade på stereo idag och fick öronorgasm på en maskin jag bara måste ha. Min stereo har ju gått sönder så måste ha en ny så jag kan spela alla mina skivor. De nya har ju iPoddocka om man har tur också, och det är ju super det med.
Ikväll tittade jag på Om jag vänder mig om, jag älskar Ann Petrén - det är hon i Masjävlar som tjatar om Bali för er som inte vet. Filmen är sjukt bra i alla fall, sådär härligt vemodig och krånglig. I like.
Nu är jag astrött och ska sova.

Kärlek

Älskar bilden. Jag och Emma är så söööta! Miss u!

Magnolia

Jag vill tatuera mig igen. Och jag har kommit på vad. Magnolia! På överarmen. Assnyggt. Alltid varit svag för de underbara blommorna och så står de för allt jag är: Benevolence, high-souled, love of nature, magnificence. Annars är ju cherry blossoms fint. Bushido förkroppsligat i en liten spröd underbart vacker blomma som varar en kort tid, likt livet, för att sedan spridas för vinden. Tänkte mig annars något sånthär:

Pop

Summering av helgen kanske. I fredags var jag på Bongo och hade det trevligt. Firade även pappa på eftermiddagen med släkten och åt massa tårta och grejs. Fint.
Igår var det då Popadelica och jag åkte till Nadine och förfestade med Millan och Kaisa och blev full, åkte upp till Folkets park vid fem och började se band. Såg inte jättemycket, men det jag såg var bra. Kissaway Trail, Bye Bye Bicycle, Hästpojken, Mobile Homes, och The Sounds. Det var GANSKA så glest på Mobile Homes spelning, men jag tyckte de var ASBRA. Men synth var väl inget för popparna. Bäst var såklart The Sounds då jag stod längst fram och dansade som en galning. Maja är så grymt bra och snygg. Efter det tog jag en taxi hem och sov.
Idag har jag slappat i solen och bara myst. Imorgon är jag ledig, och det är skönt.

RSS 2.0