Pälzizarna

Idag gick vi ner till stan och jag visade Yonas byn. Fotade lite vid Vättern och frös. Vi drack chai latte och köpte biobiljetter till Narnia som vi ska se på söndag. På kvällen lagade vi sushi. Det var allt lite jobbigt, men lätt värt det.

Back in town

Igår var en utmattande dag. Jag och Yonas hjälpte hans mamma att flytta - till Kalv. Ja, var ligger det undrar ni då? Det gör jag med. Bar grejer och skrattade åt ordet påskeskum, åt godkaka (WTF?), och åkte sedan till Gislaved där vi tog bussen till Jönköping. Det är första gången Yonas är i Jönköping, och igår var det onsdag och klassträff på Bongo så jag tog med honom dit! Mycket trevligt och alla var verkligen nyfikna och glada. Haha. Fick gratischampagne. Planerade att ta en öl - mission failed.
Yonas provade en sminkning jag gillade.

Cut it motherfucker

Sjukt bra dag! Åkte in till stan och shoppade lite på Weekday. Men inte allt jag ville ha dock. That's a change... Fikade med Arvid också och sprang på Agnes. Hemma lagade vi currygryta och drack vin innan vi lekte frisörsalong och färgade Yonas hår (för förhoppningsvis sista gången) och Yonas klippte och färgade Magnus.



Visste ni att jag har världens bästa pojkvän?

Retuschskolan

Är så glad att jag åkte till Göteborg igår. Köpte med mig sushi och åkte hem till Yonas och mös hela kvällen. Idag har vi tvättat och ska snart in till stan och göra lite ärenden, och när jag ändå är i Göteborg måste jag ju gå på rean på Weekday. Imorgon ska vi hjälpa Yonas mamma med lite saker och sedan åker vi till Jönköping. Det blir Bongo på kvällen! Kom dit!


Yonas lär mig retuschera. Titta vad snygg till och med Yonas kan bli med lite Photoshop. Haha.

M<3Y

"Folk är vana vid att vara försenade. Det är vinter. Vi väntar," sa busschauffören. I 45 minuter väntade vi. Jävla skit. Men nu är jag i alla fall på väg till Göteborg och på väg till Yonas. Vi klarade inte mer så nu åker jag till honom. Är så lycklig!

Sadface

Jag är ledsen nu. Yonas kan inte komma innan onsdag, han måste hjälpa sin mamma med något. Jag orkar inte vara ifrån honom mer.
:(:(:(:(





Bongo!

Det blev Bongo igår ändå! Camilla drog med mig, hade ingen biljett hon heller. Var där vi halv sju och tänkte köpa biljett i dörren, men vi fick gå in och stanna där hela kvällen, för man fick ingen stämpel eller så. Träffade Helena och Liw och hängde med de. Kände typ halva Bongo kändes det som. Träffade sjukt mycket folk! Emma, Nadine, Daniel, Millan, Nadia, Sara Schön, Lovisa, Mattias, Minna, Emelie, Louise, Frida, Lina, Yoanna, Rasmus, Michelle, Tim, Mirela, Sabina, Kalle, Anna, Anders, Andreas, Victor, Louise, George, Adriana... Ja, ni hör ju. Sjukt underbart trevlig kväll!
Idag vaknade jag 20 över 10 och fick skynda mig till stan för att träffa Amanda. Monki och mellandagsrea blev det! Massa fina kläder jag tittat ut sedan de kom. Träffade Helena och Liw med, vi gick och åt pizza. Var ganska bakis. Väldigt trevligt.

Chicken

Skypar med Yonas. Saknar honom så. Bleker håret gör han också. Back to natural alltså. Han kommer på måndag, eller tisdag, och det är jättelång tid kvar.
Ikväll kollade jag på Tomten är far till alla barnen - alltid lika rolig - och Jaws 3 - vilka usla specialeffekter, helt otroligt. Imorgon blir det julafton igen, med farmor och farfar och kusinerna.

Nibelung

Julmat, julgodis och julklappar. Fick pengar och så, asbra!
Smet iväg och lyssnar lite på Nico. Saknar Yonas och vill att han ska komma in på Skype...

GOD JUL

GOD JUL
Då kör vi väl då, men var är julkänslan?

Legends of the fall

Började julafton med att äntligen se Höstlegender. Vilken film. Så många döda, så mycket bra! Brad Pitt fick mig att vilja bli långhårig igen. Och tänka sig, Henry Thomas hade en filmkarriär även efter E.T. (Elliot alltså) och Anthony Hopkins såg jag, för första gången, inte som Hannibal. Likey.

Krydda upp ditt liv

OKEJ. NU BJUDER JAG PÅ MIG SJÄLV.
Nej, jag kan inte sjunga, men var tvungen. Idag sjöng jag och Emma Spice Girls på svenska. Krydda upp ditt liv liksom, hur töntigt? Så när jag kom hem översatte jag den, laddade ner en karaokeversion och ja, nedan hör ni resultatet, om ni vågar. Och, det är en tagning och jag bara slängde ihop det.

JKPG

Så var man i Jönköping då. Igår när jag kom hem träffade jag Emma och Nadine och vi gick till Johans där vi tog ett glas vin. När jag väntade på de sprang Johan förbi och sade att jag gärna får ställa ut mina tavlor där! Så det är bara bestämma datum och måla på som en galning. Till påsk kanske? Det var riktigt trevligt att träffa Emma igen, hon har varit i New York sedan september och jag vet inte hur länge sen det var vi träffades. Pratade modelljobb, kändisar och Chanel.
Idag var jag på stan med båda två igen, plus Nadines pojkvän Daniel, Mattias och Millan en stund. Kallt som fan men trevligt trevligt. Hann med en lunch med pappa med. Sushibar var dock stängt så det fick bli Liban Deli, som vanligt när jag äter lunch med pappa. Rakt över gatan från hans jobb ju.
Och nej, jag hade assvårt att sova inatt. Låg vaken hela natten känns det som. Och nu verkar det som att Yonas ska skaffa glasögon OCH bleka håret blont! I like, tror jag.
BTW, så lyssnade jag på Jay Smiths versioner av Bad Romance och Like a Prayer precis. Gud. Slakta lite mer tack. En bra metalversion av Bad Romance är ju dock denna ovan. Nej, lyssnar på det här istället: Bauhaus

Utan min pojk

Sedan den 26 november har jag sovit utan Yonas i två nätter. Nu sitter jag på bussen till Jönköping och måste vara utan honom i minst en vecka. Ledsen pojke. Men det får gå. Bra horoskop idag bara. En utmaning väntar och i Yonas stod det att en harmonisk relation kommer bli tuffare... Får väl tröstäta massa julgodis.

Time of my life


Born this way

“a marriage of electronic music with major, epic, dare I even say, metal or rock ‘n’ roll, pop, anthemic style melodies with really sledge-hammering dance beats.”
Lady Gaga beskriver sin nya skiva, första singeln kommer i februari

God morgon

Igår var vi hos Yonas kompis Vanessa och drack vin och åt massa knäck, väldigt trevligt. Hon hade dessutom en sjukt snygg lägenhet. Lite avundsjuk. Yonas köpte massa godis som vi har gottat på hela natten och morgonen.
Snart ska jag hem och packa för min Jönköpingsexil...


Morgontrött Yonas.

Ny header + The Ark

Jag bytte header bara sådär. Det var bättre än Neue Nationalgalerie även om jag älskar den bilden. Men älskar den nya med. Så, vad tycks?
Reserverade en biljett till The Ark på Trägårn idag. Måste hämtas senast 27e december. Jag tänkte att det kan vara bra att göra så så att de inte tar slut. För The Arks avskedsturné är ju faktiskt ett måste. Så, vem vill följa med till Trägårn den 18 mars 2011?

Photoshoot

Idag åkte jag och Yonas in till stan och tog en kort photoshoot. Efter det värmde vi oss på Haiku med massa gratis sushi, eftersom Filippa jobbar där. Sjukt gott! Åt minst tio bitar var! Åt sjögrässallad också, speciellt. Sen kom mamma, pappa och Hanna och vi fikade och gick på Liseberg. Gick Gasten och bara mös och avslutade kvällen med en pizza på restaurang. Han fick klart godkänd av de. "Håll fast i honom" sa Hanna och satte sig på flyget till Phuket. Slår vad om att hon joinar 10,000-metersklubben just nu.

Rullande sushiband.
Slemmig sjögrässallad.
Jag och mamma på Liseberg.
Hanna var väl resglad eller något.

Robyn Robyn Robyn

Vad ska man säga? Fredagen var perfekt. Jag och Filippa hällde upp cosmos och åkte till Bengans där vi träffade Robyn och jag fick Body Talk, Body Talk Pt 2 och Pt 3 signerade med mitt namn - det var ett snabbt möte som lämnade mig lite besviken faktiskt, men den känslan blåstes bort så fort hon äntrade scenen på Trägårn.

Snyggare än någonsin, större än någonsin och med bättre låtmaterial än någonsin körde hon igång Fembot. Jag och Filippa stod längst fram vid staketet och var lyckligast i världen. Så tog hon min hand, Robyn, och log! Hon tog ingen annans hand under hela konserten, bara min, och jag tänkte, kanske minns hon mig från två signeringar när hon signerat hela 11 skivor?

I en och en halv timme stod jag längst fram och dansade som en galning, kastade händerna i luften och skrek varenda textrad och tog över 600 foton. Även om jag saknade ett par låtar från Pt 3 var kvällen helt magisk.

Som grädde på moset fick jag en tygpåse av Filippa i julklapp! Jag blev helt gråtmild och helt underbart glad! Så, Filippa: JAG ÄLSKAR DIG. Jag sa det till henne igår, men fy fan vad kul vi hade och fy fan vad vi måste göra om det.

Robyns setlist på Spotify.
Suddig bild på signerande Robyn.
Det är kallt att röka när man har linne på sig. Skymtar väskan gör ni också.
Vi tog såklart plats längst fram.
And it began.
Min hand i Robyns. <3
Filippa @ Front Row

Robyn @ Musikhjälpen


Love it.
(Ja, det är mycket Robyn nu)

Robyn om Årets svensk


BÄST

ROBYN

Ikväll är det alltså dags för Robyn. Jag har ju sett henne några gånger nu. Här får ni mina bästa bilder! ENJOY!

Way Out West 2009
Peace & Love 2010

Arvikafestivalen 2010

Popaganda 2010
Skivsignering Bengans Stockholm 2010

Slutsats: Jag borde bli konsertfotograf.

Xmas at Dômen

Det var ett sjujävla julbord det bjöds på. Att så unga konststudenter kan laga så god mat är lite förvånande faktiskt: tofubiffar, falafel, potatisgratänger, tusen sallader, olivbollar, karelska piroger, bröd, ostar, veg sill och en massa kakor och julgodis och fruktsallad och tårtor. Och vin. Och Yonas, och Camilla. Pratade sex med Patrik och ja, det var ju minst sagt spännande...
En mörk och läskig skog.
En liten del av julbordet.
Min älsklingar Rudolf och Blair.
Allis och Besk-Ludwig
Jag, älsk och Knulls

Ready to party

DAMN
När jag posade för de här bilderna såg jag en bild när jag var nyklippt, det känns inte så, men det har visst växt lite. Kolla bara. Kul att jag har samma tröja. Haha.
Och så när man tänkte gå så fastnar man vid det här: Non. Gud så spännande och intressant.

Julfest

Ikväll är det julfest med dunder och brak! Sista dagen i skolan och sen är det jullov! Julbord blir det, fest blir det och Yonas ska få träffa alla och alla ska få träffa Yonas och imorgon är det Robyn!


Laddar upp med en nyfunnen favorit, Feargal Sharkey.

Mardröm

Både jag och Yonas vaknade med ett ryck imorse. Blev asrädd när jag vaknade upp från min mardröm och möts av en uppstudsande Yonas.

Min mardröm handlade om en jude. Jag var i ett hus där två judar misshandlade och torterade personer. Det var mitt ute i ödemarken och det var vinter. Jag såg hur de slängde en annan mans huvud i väggen, bet honom och piskade honom. De lyfte upp mig på ett bord och skulle börja. De var lugna hela tiden och jag gick med på allt. Försökte klättra upp på bordet men förd ner massa gånger. Sen dödade jag en svart kvinna, vet inte varför. Juden högg huvudet av henne och lade in det i kylen. Jag undrade vad han gjorde med resten av kroppen och han visade mig till tvättstugan där hennes skinn låg fint hopvikt bland tvätten.

Sen krävde juden att jag skulle lämna ett skålpund kött från min rygg i offer och tog fram en skål och en kniv. Jag sa att jag inte hade något kött där och sprang iväg. Juden jagade mig överallt. Jag sprang upp och hoppade ner från balkongen och ut i snön. Men jag behövde min telefon som låg på laddning och mina skor. Sprang in och tog de och hörde judens skrik på övervåningen. Sprang för mitt öiv och vaknade med ett ryck.


Lite som i Merchant of Venice


Recoil

Recoil – 1+2
Recoil – Hydrology
Måste verkligen tipsa om denna underbara experimentella skiva (som jag fick i låddan igår). Recoil är Alan Wilders (medlem i Depeche Mode till 1995) soloprojekt och på denna CD ryms hans två första releases. 1+2 kom 1986 är två underbara låtar, Hydrology kom 1988 och består av tre underbara låtar. Lyssna på länkarna ovan!
Papi fixade hembiljett till mig idag. Jag åker hem till Jönköping över jul, närmare bestämt den 22a kl 13. Skrev även på förlängningskontrakt på lägenheten idag.

Gaga arrives in Madrid



Gud vad snygg hon är. Och har hon blekt ögonbrynen?


Y

Fick en present av Yonas igår! En liten virkad blomma(?). Väldigt fin. Satte dit en säkerhetsnål och voila!

Robyn @ Nobels Fredspriskonsert

Robyn var såklart även i år med på Nobels Fredspriskonsert och framförde Jag vet en dejlig rosa, Dancing on my own och Indestructible. Superbt, som vanligt. Annars är ju hennes framträdande av Be mine från 2008 års gala en stor favorit.

Mysmys

Igår var jag på Beyond Retro och lämnade mitt CV, de söker extrapersonal. Det var underbart väder men kallt som fan. I skolan målade vi modell med akvarell. Tråkigt. Filippa bjöd hem mig på mat och mys med platta katten på kvällen innan jag åkte till Yonas. Idag fick vi lite finare papper från läraren och då var det kul att måla. Gjorde något bra iaf... Nu väntar jag på Yonas och borde duscha. Måste tvätta också.

Robyn @ Svenska hjältar


<3

Work in progress

Det börjar arta sig. Man ändrar en del och ändrar lite till

Neue Nationalgalerie - Berlin

Jag ville inte ha min Gagaheader längre och tills jag fotar en riktigt bra nu så får det bli såhär. Gillar bilden. Wellwell. Nu ska jag äta raggmunk och sen åker jag tillbaka mot Göteborg.

Julbord

Det är bra att vara med Yonas hela tiden och inte äta lika mycket skit som man kanske brukar: 58,6. Igår var det julbord och födelsedagsfirande för farmor med kusiner och allt. Det var trevligt och gott. Ikväll åker jag tillbaka till Göteborg igen.


Gaga for MAC

Gaga for MAC Cosmetics photographed by Nick Knight

Baptiste

Modeller borde hålla sig till vad de kan, fotograferas. Ett års snack och så får man det här.

Le Pain Francais

Idag var jag och Yonas på stan med hans mamma och fick frukost på Le Pain Francais. Sen gick vi och letade skor i timtal men Yonas hittade ingenting. Hans mamma var trevlig och vi kom bra överens, hon höll med när jag sa att Yonas är en riktig toffel. Haha. And I like that.
Lagade mat till honom och packade innan vi åkte hem till honom där vi sitter nu. Ska nog se Narnia och sen sova. Imorgon ska jag ju till Jönköping och fira farmor!

Lattekärlek.
Kärlek.

En blatte på vagnen frågade om vi var gifta...

Torsdag

Seg dag. Redovisning av portfolio (som jag hafsade ihop på förmiddagen), filmvisning av tysk 60-talsfilm om dvärgar, glömde plånboken i skolan, åkte till Yonas, och nu gör vi oss i ordning för lite förfest hos Camilla. Följer nog dock inte med ut. Ja just det, jag halkade på isen och slog i knät också.

Lika som bär


Ja. Lyckat.


Robyn signerar skivor på Bengans den 17e kl 17. Och jag dör och återuppstår. Det betyder att jag kommer ha HELA hennes katalog signerad OCH få se henne på kvällen!

Flow



Jobbar på fyra tavlor. Landskapet är julklapp och skitsamma om mormor ser det här men den har jag jobbat på av och till i en månad på, mitten är jag och Amanda med någon minuts mellanrum och längst ner en sjukhuskorridor jag kladdade ihop som ingång i en tänkt serie på låten Sjukhus med Kent, sen målar jag även på en liten Frankenstein till bror.

Lyssnar igenom hela The Arks katalog nu. Varför? Varför? Men det är ett modigt val. Let's face it, de var som bäst 2000.


SAY WHAT?!


The Ark splittras. Efter 20 år lägger de ned bandet efter sommaren. Avskedet till fansen skrev via två turnéer, en klubbturné i vår och en större i sommar, samt ett samlingsalbum.



The Ark splittras. Efter 20 år lägger de ned bandet efter sommaren. Avskedet till fansen skrev via två turnéer och ett samlingsalbum.

The Ark lägger ned efter 20 år tillsammans, och splittras efter sommaren. Till våren åker bandet ut på klubbturné, som därefter går över i en större, sista, sommarturné, skriver Aftonbladet.

På sin hemsida skriver bandet: "Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet. The Ark har varit en väldigt stor del av våra liv och kommer alltid betyda mycket för oss. Därför vill vi göra vårt 20-års jubileum 2011 till en rejäl avskedsfest (...)Vårturnén kommer att bli en present till fansen då vi återvänder till scener vi stått på genom åren för att bjuda på intima och unika konserter (...) Sommarens turné blir ett fyrverkeri av hits, allsång och bombasm."

Den 23 februari släpper The Ark samlingsalbumet "Breaking up with gold", som även innehåller två nya låtar.

The Ark bildades i Rottne utanför Växjö i början av 90-talet, men det stora genombrottet kom år 2000 med singeln "It takes a fool to remain sane". De har släppt fem album varav det senaste, "In full regalia", kom i våras.

Bandet tävlade i Melodifestivalen 2007 med "The worrying kind" och slutade på plats 18 i schlager-EM.


Like a virgin


Bättre version av Like a virgin kommer aldrig komma. Kanske inte heller en snyggare Madonna + jag älskar rösten.

Helgen srö

Var i Jönköping i helgen. Var på middag hos Ia och Göran och drack massa glögg, vin och finwhiskey. Mycket trevligt. På söndagen var jag på Amandas vernissage på Johans Café. Det var fint. Träffade massa gamla vänner. Var på Länssalongen med, mycket dåligt och lite bra. Andreas Toriseva imponerade mest med ett underbart tecknat golv.
Nu sitter jag hos Yonas. Vi har tittat på Kill Bill Vol. 2 och Trainspotting och bara myst. Han är sjuk, urinvägsinfektion. Inte kul.


Trött Yonas igår.

$
Aspigg Marcus idag.

HDK

Idag var vi på öppet hus på Valand och HDK. Valand lämnade mig nog ganska så oberörd. Är säkert en bra skola, men presentationen var dålig och skolan kändes sluten. HDK kändes mycket öppnare och det var fullt med folk överallt! Bjöds på glögg och pepparkakor och bra rundtur. HDK kan jag definitivt tänka mig att gå, tänkte ju söka i våras...
Nu ska jag packa för Jönköping, men spenderar natten hos Yonas. Vi ska äta middag och dricka vin och mysa.
Jag älskar Tilda Swinton som häxan! Fick mig att vilja se ettan igen...

Hurts


LOVE IT

Alba



Intressant dag i skolan. Nu: Yonas.

Guess where I am?


Y

Här var det tomt. Jag har inte varit hemma sen i måndags. Är det nog...? Haha. På dagarna är jag i skolan och på kvällarna/nätterna är jag hos Yonas. Inte sovit ensam sen torsdag natt... And I love it.
Ful bild, men köpte en varm tröja på Myrorna för någon dag sen.
Oskar Linnros spelade på Trädgårn igår. Med orden "årets absolut bästa låt" drog han igång Robyns Dancin on my own. Sjukt bra. Men om 17 dagar står Robyn på samma ställe och kör igång den. DET kommer bli... ja, ni vet.

RSS 2.0