Hyperballad

Okej, så här är det: Björk är oefterlikbar och underbar och en artist olik allt annat. Men, Robyn gör hennes låt jävligt bra och jag älskar det. Sändes igår när Björk tog emot Polarpriset.

Dômen

Jag har skapat en kategori på bloggen som heter Dômen. Där kommer jag lägga upp det jag gör i skolan och så. Idag har vi tecknat porträtt, i blyerts och kol. 15-minutare och tecknat av våra vänner. Det var kul, men Patrik sa åt oss att linjeteckna, och jag vill ju skugga. Dessa bilder gjorde jag, i denna ordning:
Kajsa
Hilda
Petra
Johanna


Till läxan Min plats gjorde jag även ett självporträtt, skrev om det igår. Andra bilden gjorde jag precis.


POPAGANDA&DÔMEN

FREDAG
Anlände till Stockholm och Hammarby Sjöstad där jag skulle bo. Blev bjuden på lunch och vin och drog till jobbet som började 16.00. Fick sitta med en astrevlig tjej utanför området och vakta staket. Hörde konserterna gjorde jag i alla fall. Och Robyn fick jag se, nästan längst fram - tillsammans med underbar Lina! Äntligen kunde vi ses! Träffade även Adam och hans två vänner! Robyn var nog bäst på Popaganda av de tre ställen jag sett, men setlisten var dock kortare och vi saknade encoren. Menmen.
Jag och Julia
Christopher Rasimus

LÖRDAG
Jobbade 12-17, för jag fick jobba över. Fick släppa in Hurts genom bilgrinden och hängde med den assnygga killen i Sound of Arrows - båda konserterna såg jag senare. Jag, Adam, Therese och Sanna köade till Hurts och stod längst fram. Så jävla bra spelning, jag älskar deras låtar. Speciellt Wonderful life, Illuminated, Better than love och Stay. Snart släpps fulllängdaren Happiness. BUY IT!
Stefan Storm från Sound of Arrows
Jag, Therese, Adam i väntan på Hurts
Kärlek på den här bilden. Döper den härmed till: "Jag går ensam in i ljuset"

SÖNDAG
Frukost i Stockholm, lunch i Jönköping och middag i Göteborg.

MÅNDAG
Dômen Konstskola. Äntligen. Mötte mina nya klasskamrater i vår nya sal och fick presentera oss, massa information, möte med alla lärare och elever och träffade Jennie. Lunchade med 10 ur klassen och hade jättetrevligt och sen fick vi våra platser. Fick ett hörn längst in där jag och en till har en vägg på cirka tre meter där vi får göra vad vi vill, och så varsitt bord och en hurts. Det blir nog bra det här. Fick en läxa till imorgon: teckna din plats. Jag kände att nej, jag vill inte teckna mitt hus, min säng eller mitt skrivbord så jag tecknade mig själv drickandes vin på Antipaxos istället. Och sen en till, ett porträtt. För min plats är överallt och ingenstans, min plats är i mig.

LOOKBOOK

"Här pratar vi stil – i svart på svart. En tunn, lite blank, genomskinlig skjorta över matta leggings med blanka knän. Svarta lackskor bär upp det hela, glasögonen toppar. Notera ugglan!"
Bild och text: stilbilder.blogspot.com
Hemma i Göteborg! Bilder och så från Popaganda kommer. Imorgon börjar Dômen!

Dröm

Sov förjävligt. Först kunde jag inte somna, somnade väl vid tre, och sen fick jag mardrömmar. Minns att jag var i ett hus fullt med saker jag hatar typ - tror det var fest. Patrick låg på toan och spydde och hade skurit sig på grossat glas som låg överallt. Jag sprang runt som en galning och försökte komma bort från allt äckligt, tror någon hade sex. Det jag minns mest är i alla fall Patrik och hur blodet rann mer och mer medan jag sprang runt och försökte blunda, stoppa fingrarna i öronen för att inte höra honom spy. Minns en vit handduk, som inte var vit längre. Blodet forsade bara ut och sen började han skrika på mig. "Hjälp!!!" Jag bara sprang runt i allt det äckliga och efter en stund hittade jag en källare, eller om det bara var nedervåningen - i alla fall så kom mamma och jag visade henne Patrik. Jag vaknade någonstans precis när jag visat honom, och han såg ganska död ut. Jag vet inte.
Nu åker jag till Stockholm i alla fall. Hörs när jag kommer hem till Göteborg på söndag.

LOOKBOOK

Dra pekaren till SIFFRAN och TRYCK.

Clubbin'


Idag har jag packat ihop mitt rum. En del av det i alla fall. Man har lite i lådorna. Samtidigt börjar mina syskon riva väggen mellan deras rum. Här är man inte välkommen mer! Jag hittade i alla fall ett sött gammalt kort i en låda, bjuder på den. Jag älskade det trots allt när det väl togs. Haha.

Ragg?

Raggningsreplikerna på QX brukar vara i stil med, "Snygg, träffas?" eller något annat sliskigt ännu mer rättframt sexförslag, så idag blev jag glad när jag fick detta:
"Jag vet en dejlig artist. She's the fembot dancehall queen that make me cry when I get older so don't fucking tell me what to think cuz in my eyes she's indestructible. If you have some kind of criminal intent after reading this then include me out cuz I can keep dancing on my own. My love is killing me and her love kills but we still dance to the beat. Non of dem others can hang with me. You should know better than to fuck with this."
Någon förstår att jag gillar Robyn. Om det är raggning vet jag dock inte?
Om ni inte kan er Robyn, kolla kommentarer

Hurts

Hurts - Affair (B-side to Wonderful Life Single CD Version) (Om TVÅ dagar får jag se de!)

Intellektuell

Såg jag smart ut i mina Wayfarer är det väl inget mot de här snygga Clubmaster?
Ringde Anna idag. Vi har fått pengar! 2 oktober under Kultur Dag och Natt har vi planerat ett konstexperiment och vi har spånat och tänkt i flera månader. Igår satt vi ner, bakade muffins, drack kaffe och skrev beskrivning och sökte pengar hos Jag har en dröm, och idag kom beskedet: vi får pengar och allt blir av! Vi samarbetar med Jeanette Gustafsson och hennes Byrå för Konst & Musik och får genom henne låna en lokal i Gallerian Ansvaret på Smedjegatan och ABF står för duk och Jag har en dröms pengar går till målarfärg och penslar. Du kan läsa allt om Action Pollock, som är vårt projekt, i Kultur Dag och Natts programblad när det kommer och jag kommer även bjuda in alla mina vänner på Facebook! För det här är något vi ska göra tillsammans!

Compadre @ Akademien - Videos


Q&A

1. Det första du tvättar i duschen? - håret

2. Gillar du kaffe? - älskar

3. Hur mår du just NU? - seg och ont i kroppen. 

4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på? - har ingen crush

5. Berätta om din senaste dröm. - minns inte min senaste dröm...

6. Skulle du kunna äta din favoritmat en hel månad utan att tröttna på det? - allt blir för mycket efter en månad tror jag

7. Vad vill du ha just nu? - pengar

8. Har du räknat till 1000 nån gång? - tror inte det

9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? - biter

10. Använder du smileys? - Ja!!! :D:D:d:D:D::D:DAd

11. Har du träffat någon kändis? - Ja! Robyn! Carolina Gynning! Med flera. 

12. Gillar du keso? - Nej

13. Vilken låt hade du sist i huvudet? -  Love Kills - Robyn


14. Hur många länder har du besökt? - Hmm... Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Italien, Frankrike, Storbritannien, Grekland... 10! 

15. Är dina föräldrar stränga? - Nej.

16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? - Jaa, det vore ascoolt.

17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? - Två renar

18. Brukar du hyra film? - ibland

19. Var kommer du vara på lördag? - På jobbet, i Stockholm, på POPAGANDA

20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll? - såg på TV ja.

22. Vad åt du till lunch? - åt frukost vid lunchtid, sen åt jag muffins någon timme senare

23. Har du lockigt hår? - Nej

24. När grät du senast? - typ på Lykke Li tror jag.

25. Har du gått in i en vägg någon gång? - Haha ja.

26. Favoritårstid? - Sommar.

27. Vem höll du senast i handen? - Elin

28. Sover du med TVn på? - Nej.

29. Tycker du att du är gammal? - Nee.

30. Är du mörkrädd? - Nej. Bara utomhus isåfall.

31. Gillar du ditt liv just nu? - Ja!!

32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? - Haha ja

33. Har du bra syn? - Typ +1 på ena ögat, -1 på andra. haha. Eller, 1,25 på ena + eller - vet jag inte. det är ju inte så dåligt

34. Var är dina föräldrar just nu? - Hemma i Jönköping.

35. Vad har du på dig just nu? - jeans från monki, gråsvartmönstrade och Lady Gaga t-shirt från H&M

36. Vad var det senaste du köpte? - cigg

37. Hatar du mer än 3 personer? - Nej.

38. Använder du sushipinnar? - nej

39. Äger du ett vapen? - Nej. 

40. Gillar du ditt hår? - Ibland.

42. Gillar du dig själv? - ja

43. Vem står dig närmast, mamma eller pappa? - mamma

44. Hur ofta använder du MSN? - ty aldrig längre


Kanske ska ha en frågestund? Jag lär ju inte få några frågor. Men, okej. Vi provar. STÄLL FRÅGOR FÖR FAN!

Louboutin

Love! Christian Louboutin gör om de snygga leopardsneakerserna Rantus Orlato till hösten. De kommer med olika leopardmönster och olika material.

I wish


Gorjan

Bilder från Project NN.07 Rasmus Wingårdh. Han använde några av mina bilder till och med!

Waiting for a train


LOOKBOOK


Robyn @ Live-löpet

Ja, det var ju intressant. Hon stod där, pratade med oss, och vi applåderade. Men nja, någon riktig konsertkänsla var det ju inte. Men visst sjöng hon underbart bra och var underbart snygg som vanligt!

Robyn live @ Live-löpet

Ikväll spelar Robyn live på Live-löpet. Tydligen så ska det kännas som en riktig konsert och man ska kunna applådera och skrika och hon kommer höra/se det. Ja, jag vet inte. Men det är ju Robyn så jag bokade såklart en HD-plats för två veckor sedan eller något. 21.00-ca21.15. Kan bli grymt bra.
Biljetter bokar du här

Compadre @ Akademien

Jag och Elin har nog aldrig känt oss så vilsna som på Akademien igår, två vanliga människor bland hundratals overallprydda studenter. Men med lite alkohol i ådrorna blev allt bättre, och när Compadre - efter brandlarm och utrymning - äntligen gick på scen var vi alla i himmelriket. Jag och Elin stod längst fram precis framför underbara Nadia och dansade och skrek som galningar. Det var verkligen drag och alla sjöng med. Elin tyckte det var deras bästa spelning, hon har sett de fler gånger än jag - men bättre än på The Liffey var det definitivt. Jag hade ingen röst kvar efteråt, men det var det värt.
Compadre, jag älskar er.LOOKBOOK


I'm still ill

Ikväll blir det Compadre på Akademien, förfest hos Elin. Jag såg deras första spelning någonsin, på The Liffey i Stockholm den 7 maj 2010, direkt efter Lady Gaga. Det var grymt och ikväll blir nog ännu bättre.

Stillness of the mind

Idag har jag umgåtts med Hanna, Amanda och Toni. Fikade och pratade. Amanda börjar på Mullsjö Folkhögskola imorgon, jag vill också börja min konstskola nu! Vi ska på Inception ikväll. Den verkar grymt bra.
Hann även med middag hos farmor och farfar, för tredje dagen i rad. Hanna kom hem idag med.
Älskar soundtracket till A Single Man, klicka för att lyssna på Spotify. Carlos är nästan bäst, det är den som är med i trailern. Carlos är ju också sexigaste scenen. Mums.

An Inaugural Message from Tween Gaga!!


Mercy Street

Mercy Street by Fever Ray

A Single Man

Det vackraste på länge. George bestämmer sig att ta sitt liv efter sin älskades bortgång och ser allt för sista gången, det vackra i allt - spoiler alert! - och kommer till insikt om att livet kanske inte är värdelöst ändå. Men så nyckfullt som livet är får han en hjärtattack och faller död till golvet. Värdesätt varje dag som den vore din sista.

Now what you gonna do?

Nehe, ingen ska till Bongo ikväll? Får väl bli en hemmakväll. Kanske att jag får jobba i köttfabriken imorgon med.

Citat


KISS+GAGA


Bamboo Banga

Ikväll såg jag Snabba Cash för första gången. Blev nog lite besviken. Gillade inte alltid klippningen, den rörde till det mer än att försöka vara nyskapande - eller försökte den ens det? Svensk film är alltid likadan, kanske var Snabba Cash ett steg i rätt riktning - för en Beck eller Wallander var den ju inte.
Äsch, jag lyssnar på M.I.A. istället.

Preparty @ my place

Förfest hos mig förra veckan med Camilla.
Random camkort

Gaga

"Haven't left the studio. Each song I write, I feel closer to you. Miss you little monsters, little inspirations. X"

Den eviga ensamheten

Det är i sömnen han tar sitt sista andetag. Sängen känns evigt stor och ensam i natten, värmen från en kvinna sedan år borta. Här i en etta, som fyrtiosex år gammal ungkarl levde och dog han. I drömmen evigt ensam, evigt på jakt efter kärleken som aldrig kom. Det är i en sådan dröm hans hjärta slutligen ger upp och slutar slå. I drömmen ser han sin bröstkorg höjas en sista gång och sedan… den eviga sömnen, den eviga ensamheten. Mörkret som intar hans själ. I drömmen ser han sin slitna kropp ligga ensam i den alldeles för stora sängen, han ser kroppen vitna och förlora all elasticitet och han ser solen gå upp genom fönstret flera timmar senare. Kanske hade han varit inom räddning om en kvinna delat hans bädd? I drömmen ser han solen gå ner och upp, han skymtar livet på gatan nedanför fönstret gå vidare som om inget hänt. Älskande par som kommer leva hela livet tillsammans, unga friska människor som ännu inte har dessa bekymmer att hitta någon att leva resten av livet tillsammans med. Människor rusande till och från arbeten, en evig trafik som inte tystnar ens om nätterna. Rädslan att livet ska gå vidare utan någon ens tänker på honom kommer till honom i drömmen. Han känner lukten av förruttnelse och död, hur länge ska han ligga här utan att någon upptäcker honom? Veckor går förbi – livet utanför fönstret i evigt kretslopp, i lägenheten bara den eviga tystnaden.

I andra delar av staden ser han i drömmen sina släktingars liv vandra på i samma lunk. Vardagsbestyr – tvätt och disk och städning, tankar vitt skilda från vetskapen om att en släkting lämnat livet. Han ser människor som inte längre har tid för relation, inkörda i gamla hjulspår av vakna, arbeta, laga mat, diska, konflikthantera, sova – om och om igen. Livets verkliga problem gömda bakom en fasad av arbete, ett evigt flöde av arbete om måste göra, barn som måste hämtas. Så när den döde mannens bror äntligen sliter sig från vardagsbestyren för att ringa sin bror svarar han inte. I drömmen hör mannen telefonens gälla signal eka i den tysta lägenheten, flera gånger innan signalen dör ut och återgår till den eviga tystnaden. ”Inte hemma, konstigt” tänker brodern och slänger i iver på luren och återgår till vad vardagsbestyr han såg behövdes göra.

Han ser solen gå upp genom fönstret och solen lysa på hans ruttnande hud. Är det såhär en värdig människas liv ska sluta? Drömmen välter omkull honom och han ser flugor samlas kring ögonen, flugor som biter sig genom huden och lägger sina ägg i hans porer – och dagar senare hur likt pormaskar de kryper ut ur porerna, in genom kroppshålen som redan fräts upp av flugornas bett och han förflyttas in i kroppen. I drömmen känner han hur kroppen kliar av små små fötter, små små munnar som gnager på hans innandöme och han känner stelheten i kroppen, likstelheten, dödens dräkt och han känner rädslan övermanna honom och föra honom in i ett totalt mörker.

Han faller på ett hårt golv och öppnar ögonen. Med svett längs med ryggraden ligger han på mage på det hårda trägolvet som räddat honom ur drömmen.


I'm a gypsy, I steel the clothes if they fit me


Stranger than kindness

Lyssnar på detta idag.

LOOKBOOK

Kommer någon hypa? Det är frågan.

LOOKBOOK

Jag blir så glad av alla kommentarer!

Isn't this how it's supposed to be?


Identity is a construct

GENETICBOI

Can you hear the golden trumpet?

Jag har tipsat er innan, och nu gör jag det igen: Compadre. Ny låt uppe på myspace. De spelar på Akademien 23e och jag står på listan. Ska bli grymt att se de igen med lite nytt material. Jag missade de ju senast på Lingon.

Dômen

Idag fick jag brev från Dômen! Jag längtar så! Den 30e augusti är det samling framför skolan och guidning av den för alla nya elever! Första veckan blir det porträttteckning av varandra för att lära känna varandra, antar jag. 3-10 oktober åker hela skolan till Berlin där vi ska besöka Hamburger Bahnhof, Berlins konstmässa, Alte Nationalgalerie, Berlin Gemäldegalerie, Pergamonmuseet, Käthe Kollwitzmuseet, Egyptiska museet och gallerier... Bebelplatz, Berlinmuren och gud vet vad. Det finns så mycket! Jag hoppas bara de har massor med verk av Otto Dix någonstans!

LOOKBOOK


Logiskt?

Fick precis bästa sms:et av Camilla Ericsson: "Jag sover fortfarande! Hör av mig när jag vaknat."

I just give a damn

<3 <3

XXXO


52 going on 25

The Queen of Pop fyller idag 52 år. Såhär snygg var hon på sin födelsedagsfest i Shoreditch, London. Notan gick på £100.000.

TELEPHONE

FUCKING FANTASTIC! HAHA.

"Hemma"

Nu är jag i Jönköping. Det känns konstigt. Jag saknar redan Göteborg, det är mitt hemma redan. Men en sak jag inte har i Göteborg är en våg. Jag har slått nytt rekord. Haha. 60,0 kg gränsen är nådd. Jag trodde att man skulle gå ner i vikt när man flyttar, men så har jag ju ätit bra mat också. Haha.
Vi kör en sån här med, snodd av Manda.
Du heter: Marcus
Smeknamn: Cimon, Madge, Mackan

Låt som när du är ledsen sörjer till: Då sätter jag på något glatt

Beroende av: Cigg

Vad tror folk om dig? Att jag är gay. Haha.

Stämmer det? Halvt.

Vad får du oftast komplimanger för? Min stil, mina ansiktsdrag

Hur imponerar man på dig? Att vara sig själv i alla lägen
Brukar du skratta för dig själv? OH JA

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Hej. Står vid taxi :)

Var bor du? Göteborg

Trivs du där? Se överst...

Hur svarar du i mobilen? Hej det är Marcus

Vem ringde du senast? 112

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att jag inte skulle låna ut telefonen till den konstiga kvinnan som ringde 112
Antal timmar sömn inatt: 7

Sov du ensam: Ja

Brukar du komma i tid: Beror på...
Hur känner du dig nu: Seg

Vanligaste färg på dina kläder: Svart

Vad tycker du om fötter: Jag gillar de faktiskt

Vad saknar du: En katt och kärlek

Hade du en bra kväll igår: Ja. Såg på Hulken i min ensamhet och drack massor te.

Favorit dryck på morgonen: Islatte eller kaffe
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt ett

Är du blyg? Trodde det men folk säger att jag inte är det
Sysslar du med någon idrott: NEJ FY FAN
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Klä mig som Gaga. Haha

Är du nöjd med ditt liv: Ja. Inte allting, men vem är det?

Är du bortskämd: Inte vad jag tycker.
Vad gör du i morgon: Går till en tandläkare jag inte kan betala

Vad är det värsta du vet? Sprutor och sjukvård

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja. De jag har är jag tight med!

Vad är det finaste du fått? Robyns alla signerade skivor? Haha.
En speciell dag du minns: Madonna live, Gaga live, Depeche Mode live. Typ sådant.

Du samlar på: Skivor

Vem ringer du när du är arg/ledsen: I suffer in silence.
När grät du senast: När Lykke Li sjöng Possibility.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en lägenhet.

Vill du gifta dig: Kanske
Vill du ha barn: Nja

Är du musikalisk? Nej.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.

Biter du på naglarna: Nej usch fy


Kulturkalas & Way Out West

Torsdag 12 augusti
Jag träffade Alinde och Matilda och gick på Kulturkalaset och såg Oskar Linnros, Amanda Jenssen och Teddybears. Oskar var jättebra, kanske trodde att han skulle vara bättre dock. Amanda Jenssen vet jag ju är bra för jag såg henne i Jönköping på hennes första turné, men material från Happyland har jag inte sett live. Och fy fan vad det var bra. Efter att typ ha gråtit till hennes program i Sommar i P1 så var det underbart att se henne igen. Teddybears var dragit som fan, och det spöregnade som fan. Blev genomblöt men tänkte att, äsch, jag går och ser Almedal på Jazzhuset med Camilla och Linda ändå. Men alla vet väl hur det är med klubbspelningar på Stay Out West, omöjligt. Så drog hem.

Fredag 13 augusti
Fredagen den 13e! Oooh! Men inga missöden här. Jag började jobba vid scen Azalea vid tio och fick stå backstage vid den stora scentrappan där alla artister går upp på scen. Rango pratade med mig på oförsåelig engelska, och The National sprang runt överallt runt omkring. Det var fint. I samma sekund som Wu-tang Clan äntrade backstageområdet sprang en kille från vår grupp fram och började prata och tog foton. En högre ställd security tog honom direkt efter, klippte bandet och sa hejdå. Inte okej att bete sig så alltså.
När jag slutat jobba vid sex såg jag massor med bra. The National var grymma men kanske inte riktigt som jag trott, Iggy drog upp 20 pers på scen som dansade runt och skrek, Jónsi gav mig kalla kårar i hela kroppen av välbehag med sin underbara falsett, M.I.A. fick 25000 pers hoppa och dansa till sitt organiserade kaos och avslutningen var så jävla grym, mina tre favoritlåtar på rad: Meds and feds, Born free och Paper planes. Sjungades mitt ute i publiken dessutom. "I JUST GIVE A DAMN, I JUST I JUST GIVE A DAMN!" Efter det sprang jag till The xx och dog lite av extas även där.
Sedda artister:
Jens Lekman
Rango
Paul Weller
Wu-tang Clan
Soundtrack of our lives
The National
Iggy & The Stooges
Jónsi
M.I.A.
The xx


Lördag 14 augusti

Åkte in och såg The Drums med Mimmi och träffade en full Matilda. Hon var än vildare än vanligt och man kan ju säga att hon är ganska vild... Njöt till Mumford and Sons och Anna Ternheim och stod bara och gapade när Henrik Berggren kom upp på scen och de tillsammans sjöng Shoreline. Ganska så magiskt. Åt med Mimmi och började sedan jobba. Fick sitta på en stol backstage utanför staketet till en början, sen fick jag och min nyfunna underbara vän Emilie stå vid mixerbordet och se Lykke Li. Jag älskade hennes konsert och grät till Possibility. Trots problem med rösten var hon helt makalös, så sjukt snygg och dansade runt i skyyyyhöga klackar. Efteråt sa en gubbe från Show Security: "Det var det värsta jag sett. Fy fan vad dåligt. Jävla heroinhora." Jag gapade av förbluffning! Hörde från annat håll att publiksorlet lät ungefär: "Får hon bra recensioner är det fan något fel." Hon grät backstage fick jag höra, men Lykke - jag älskade dig.
Såg även Håkan och tyckte väl det var sådär faktiskt. Början var bäst. Känn ingen sorg för mig Göteborg särskilt annars tycker jag det var skrikigt och inte lika mycket drag som han brukar få. Vid 1 fick jag sluta och åkte hem och sov.
Sedda artister:
The Drums
Shout Out Louds
Mumford & Sons
Girls
Anna Ternheim (+Henrik Berggren)
The Radio Dept.
Pavement
Konono No.1
Håkan Hellström
Lykke Li
Chemical Brothers


Will you still love me tomorrow?


LOOKBOOK


Lillördag

Det blev onyktert även igår. Haha. Jag träffade Camilla efter säkmötet inför Way Out West och gick till Sejdeln, där det var helt dött och de visade Sverige-Skottland, inte okej. Drog vidare till Kino och satt på uteserveringen och mös, kedjerökte och pratade. Linda kom sen och vi satt kvar en stund till. När de stängde uteserveringen gick vi till Vasastaden och satte oss på något litet billigt hak och pratade lite mer. Det var en trevlig kväll.
Idag har jag tvättat, och det gick hur enkelt som helst. Ikväll ska jag, Camilla och Linda hämta våra Way Out West-band och sen tänkte åtminstone jag gå på Oskar Linnros, Amanda Jenssen och Teddybears. Får se om det blir något Stay Out West också, som drar igång idag.

Project NN.07 by Rasmus Wingårdh

Gårdagen. Gårdagen. Gårdagen.
Oj, oj, oj.
Det var en fin dag ska ni veta! Jag trängde mig igenom alla folk på Götaplatsen in i Konserthuset där jag träffade Gorjan och designern som står för visningen: Rasmus Wingårdh. Årets designer 2007, chefsdesigner på Filippa K, son till den kända arkitekten Gert Wingårdh. Spännande man, indeed! Gorjan har ju även han ett superduperläckert märke kallat Odeur.
Det var tre stycken som hjälpte till att steama kläder, hålla koll på modellerna och klä på de. Det var tio modeller, fem killar och fem tjejer, vilka de flesta var skitsnygga! Alla var från Aveny modeller, dit jag sökt. Hoppas på svar snart. Fredrik var en av de trevligaste.
När visningen började gick allt i ultrarapid. En och en gick de ut, och kom in. Drog av kläderna, satte på de nya och skickade ut de igen: slut. 8 minuter. Men det var fint. Drack gratischampagne innan och efter och sen tittade jag lite på Timo innan jag drog till Kino för efterfesten där vi fick TP-kort som fungerade som ölbiljetter. Hade det mycket trevligt med Gorjan, Rasmus, Martin, Kenneth, Fredrik och några till. Vid ett stängde de och jag och Gorjan gick och åt falafel och sedan följde jag med Kenneth och hans ladyfriend till Majorna för efterfest. Satt i lägenheten och rökte och drack folle och bara pratade. Drog hem vid tre eller något och sov till två idag. Haha.
Livet i Göteborg är idel fest.
Kleerup var backstage

Mami och papi

Igår var mamma och pappa här. De bjöd på lunch ute, och på kvällen var vi hos Mats och Laura som också de bjöd på mat. Gratismat for the win. Vi hann även gå en sväng i Slottsparken och titta på djuren och utsikten och på Universeum. Det var trevligt.
Ikväll är det modevisning på Götaplatsen, Project NN.07. Jag hjälper till backstage med påklädning och sånt där och efter blir det fest! Blir nog grymt. Alla som vill komma och kolla är välkomna, det är ju gratis som en del av Kulturkalaset. Kl 19.45, Götaplatsen alltså.

Lady Gaga and SPW

FY HELVETE ATT VARA DÄR! GUD. OCH SÅ JÄVLA SNYGG HON ÄR!

För du och jag ska aldrig dö

Kent var grymma igår. De körde Sjukhus och jag dog av ståpäls tillsammans med Nadine ungefär, älskar låten. GP skrev att Dom andra var sämst under konserten och där går ju våra åsikter isär ganska så rejält. Krossa allt/Dom andra är ju min favorit på hela konserten. Så sjukt bra. De fick fyra fyrar åtminstone. Det enda jag kände var något att klaga på var att jag tyckte ljudet var lite lågt i början, men det var ju ganska skönt för öronen också, och det höjdes lite mot slutet.
Jättetrevligt att träffa Alinde igen också. Efteråt gick jag, Nadine, hennes mamma och Camilla till Barsidan och drack några cider. Mycket trevligt. Vi gick förbi utanför Gretas också, men alla var så jävla trötta så vi åkte hem istället. Klockan var ju ändå strax efter två.
Filmade en snutt. Kolla speciellt runt 1.40, där har vi högklassiga bilder.
Och så lite bilder:
Idag kom även antagningsbesked 2 för höstens studier och jag kom in/blev reserv på:
Allmän språkvetenskap,  Berättelser - struktur och betydelse, 7,5HP, 5 reserv
Identiteter, 7,5HP, antagen
Produktutveckling med möbeldesign i Nässjö, 12 reserv
Konstigt med den sista, förra gången kom jag inte in? Om jag ska gå någon av kurserna vet jag inte. Sökte iaf. Kanske kan söka något annat till våren.

KENT

Ikväll exploderar vi igen. Alinde kommer snart hit och förfestar och Lina ligger och spyr så hon kommer tyvärr inte... :/ Efteråt blir det fest med Nadine+mamma och Camilla!

Friday night @ Bee, Sticky & Kontiki

Camilla kom till mig igår och förfestade. Vi drog ut vid tiotiden och gick en kort sväng till "gaybaren" bee. Det sög ganska totalt. Gick på toa och gick igen. Sticky Fingers måste vara bra tänkte vi men icke. Helt dött. Göteborg, en fredag, var är allt folk, tänkte jag. Vi drack en cider och flydde stället till Kontiki borta vid Botaniska där Camillas arbetskompis var och fixade in oss gratis. Drack lite till och sen blev allt väldigt suddigt. Haha. Det blev en fin kväll! Och som ni kanske ser hade jag wedges, och det var inte en jävel som sa något. Haha.
Ikväll går vi in i dimman igen: Kent på Trädgårdsföreningen.

Don't you know love kills?

If you looking for love get a heart made of steel cause you know that love killsWe dance to the beat

Jag ÄLSKAR Body Talk Pt. 2! Just saying.

Det regnar idag, tråkigt. Jag sov ganska länge och sen bestämde jag träff med Camilla. Hon kommer till Göteborg ikväll så vi ska förfesta lite här hos mig och sen ska vi ut. Blir nog Sejdeln på Andra Lång, hon är alltid där. Haha. Jag har ju bara varit ute i Göteborg en gång typ och då var jag på Sticky Fingers och Hagabion. Så det ska bli kul.
Sökte ett jobb på ett café i Haga också, som stod i GP. Lycka till säger jag. Menmen, inget sökt, inget fått.

BOMDIGIBOMDIGIBOMBOM


Include me out

Jag lyssnar just nu på detta och DÖR.

Min klocka har stannat

Så har man handlat igen. Mat, faktiskt.
Mjölk
Soya
Broccoli
Paprika
Champinjoner
Vita bönor
Vegetariska grytbitar
Grönt te
Det ska nog gå slänga ihop något på det, har ju grädde redan. Haha. Till alla er som trodde att jag inte kommer klara det här, FUCK Y'ALL! Jag har faktiskt ätit både frukost och lunch idag och druckit kaffe. Haha. Jag älskar det här!
Det tog bara cirka 10 minuter med cykeln ner till stan. Asbra! Fyndade faktiskt en skjorta på Weekday för 20 kronor med. Tycker jag var bra. Nu sitter jag och dricker mitt nya te och bara njuter. Det är asvarmt ute så ska nog gå ut och röka och dricka te och få lite sol.
Och så ska man vara hårmodell igen! Fast det dröjer. För NOIR 21 oktober, för Sebastian 21 november. I like. Blir spännande att se hur det är här i Göteborg. Större? Kanske.

Varje gång jag möter din blick hör jag ditt hjärta ge dig blod

Första natten i lägenheten. Jag kunde sova. Lade mig halv ett typ och somnade. På morgonen vaknade jag leende när jag såg var jag var. Jag gick upp och åt frukost, diskade, dushade och nu ska jag ta morgonciggen. Det blir bra det här.
Fick även bekräftat att jag ska hjälpa till en modevisning på tisdag, för NN07. Det ska bli kul. Och så fest efteråt. Ikväll blir det fika i Majorna med Helena.

FITTA

(Det här är överallt nu typ, men whatever)
Måste ju bara ha en sån här. Haha. Det är en tjej som marknadsför sig genom Etsy.com där man får skicka in en bild på sin egen fitta och sen får man den skulpterad till ett halsband. Som ni kanske förstår har jag ingen fitta, vill någon av mina fina kvinnovänner låna ut sin? Hahaha.
Läs mer här

1st day of the rest of my life

Så, nu har ni sett mitt lilla rum. Det är fint, och jag kommer garanterat trivas. Det blev en del lådor att bära upp men nu är allt på plats och jag har packat upp det mesta. Jag och pappa gick en promenad runt området och märkte att det är asnära till Stigberget och Bengans. Haha. Sen åkte vi ner till Andra Lång och Linné och åt på Café Mums, vegansk falafelmacka.
Imorgon ska jag och Helena (hon jag bor hos) gå en sväng så jag hittar till vad jag behöver och så ska vi fika och prata lite och så. Hon är trevlig, så det blir nog bra det här.
Mer goda nyheter? Lina KAN följa med på Kent efter många om och men och jag är så glad så jag gråter typ! Det kommer bli underbart! Så, Kent lördag, Liseberg söndag är nu planen.

Installerar mig

Nu är man inte bara go och glad, utan Göteborgare med.

Livet i flyttlådor

OM TVÅ TIMMAR FLYTTAR JAG.

Illuminated

Har jag sagt att jag ÄLSKAR Hurts? Börjar typ gråta till det här. Årets spelning lär bli deras på Popaganda. Gud... Albumet släpps i september och Kylie medverkar på en låt.

Lady Gaga nominated for 13 VMA's


Jag vet inte om Gaga NÅGONSIN sett bättre ut än här. Videon <3

Lady Gaga received record-breaking thirteen nominations at the 2010 MTV Video Music Awards!

“Bad Romance”:

Video of the Year
Best Pop Video
Best Dance Music Video
Best Female Video
Best Choreography
Best Direction
Best Art Direction
Best Special Effects
Best Editing
Best Cinematography

 

“Telephone” feat. Beyoncé:
Video of the Year
Best Collaboration
Best Choreography

 

 

Lady Gaga is also featured on Beyoncé’s “Video Phone” music video which earned five nominations:

“Video Phone” with Beyoncé:

Best Female Video
Best Pop Video
Best Art Direction
Best Collaboration
Best Choreography

Titanic

Gud, vilket skämt. Vem kommer ens på idén?

SPELSCHEMA

Spelschemat till Way Out West är släppt! Jag jobbar till 18 på fredagen och innan dess är det inget jag vill se, så kvällen ser ut ungefär såhär:
18.50 The National
19.30 Miike Snow
20.10 Iggy & The Stooges
21.15 Jónsi
22.30 M.I.A.
23.00 The XX
Kan bli svårt med XX där, men annars så ska det nog gå ganska så bra.
Stay Out West
02.00 Teddybears DJ
03.00 Miike Snow DJ, båda på Port du SoleilS
Och så lördagen då, då jag börjar jobba 17.30.
13.30 The Drums
13.50 Shout Out Louds
15.45 Anna Ternheim
16.30 Radio Dept.
19.55 Håkan Hellström
21.20 Lykke Li
Vi får väl se om jag får jobba på någon av de stora scenerna så jag kan se Håkan. 
Dessutom är det ju Göteborgs kulturkalas hela veckan som bland annat bjuder på:
10 aug
18.15 José Gonzalez, Götaplatsen
12 aug
16-23 á La London, designmarknad på Kanaltorget
18.00 Oskar Linnros, Storan
20.00 Amanda Jenssen, Götaplatsen
21.45 Teddybears, Götaplatsen

Emmaboda etc.

Ja. Emmaboda var jag ju på med ja. Vet inte vad jag ska säga. Trevligt folk, inte jättebra band. Glömde innertältet så Toni fick åka med det till oss, 1 på natten kom det. Jobbet var mycket trevligt.
Sedda band dårå...
Onsdag
Mustard Pimp
Torsdag
Andreas Grega
Radio Dept
Johnossi
Cut Copy
Crookers
Fredag
Trummor & Orgel
The Very Best
Welle Erdball
Kapten Röd
Friendly Fires
Proxy
Lördag
Bye Bye Bicycle
Makthaverskan
TYPTYP.
På söndagen, utvilad (not) efter Emmaboda, åkte jag till Trollhättan och firade kusinerna.
Idag jobbade jag 8-17.
Imorgon jobbar jag 7-16.
På onsdag flyttar jag till Göteborg och måste hinna packa.
På torsdag går jag på Liseberg med Lina och Alinde.
På fredag kanske jag träffar Alinde och försöker få ordning i lägenheten.
På lördag går jag på Kent med Alinde.
På måndag börjar Göteborgs Kulturfestival.
På onsdag börjar mitt arbete med Way Out West.
På torsdag ska jag se Oskar Linnros, Amanda Jenssen och Teddybears gratis.
På fredag ska jag se M.I.A, Iggy Pop, The XX, Jónsi och Miike Snow bland andra på Way Out West, gratis.
På lördag ska jag se Håkan och Lykke Li bland andra på Way Out West, gratis.
På söndagen ska jag vila.
På måndagen ska jag till Jönköping och jobba massor i två veckor innan Popaganda där jag ska se Robyn, också det gratis.
Och det var den listan.
FATTAR NI, JAG FLYTTAR TILL GÖTEBORG PÅ ONSDAG. *DÖR*

RSS 2.0